Hem > V > Vilka Fördelar Och Nackdelar Finns Det Med Massmedias Och De Sociala Mediernas Spridning Av Information?

Vilka fördelar och nackdelar finns det med massmedias och de sociala mediernas spridning av information?

De fördelar som upptäcktes var den effektiva spridningsmöjligheten sociala medier bidrar till, möjligheten till dialog och uppdatera krisinformation kontinuerligt och den avlastning det innebär för organisationer att använda sociala medier vid krisförmedling.

Läs mer

Med tanke på detta, hur påverkar internet kommunikationen?

En studie visar till exempel att digital kommunikation kan förenkla och underlätta interaktionen mellan människor vilket i sin tur kan ses stärka relationer (Ellison et al., 2007). Annan forskning visar dock på att digitala plattformar även kan ha en negativ effekt på människors sociala liv. Vilka effekter skulle det få på vårt samhälle om vi inte litade på massmedias rapportering? Om tilliten till massmedia inte existerar skulle det försvåra vår roll inom politiken, vi tror inte att vi får rätt information inom alla frågor och kan därför inte ta ställning för att vi saknar kunskap eller också kan heller ej delta i samhällsdebatten som vi borde.

Följaktligen, vilka fördelar och nackdelar finns med sociala medier vilka väger tyngst?



Fördelarna med sociala medier

  1. De inspirerar människor att förbättra sin hälsa.
  2. Sociala medier låter dig komma i kontakt med människor från hela världen.
  3. De låter dig kommunicera direkt.
  4. Sociala medier ger nyheter i realtid.
  5. De är instrument för att bekämpa brott.
  6. Sociala medier ökar varumärkens synlighet.
Följaktligen, hur sociala medier påverkar hjärnan? Framför allt aktiveras de delar av hjärnan som riktar vår uppmärksamhet mot det som är mest relevant för oss, kallat salience network. – När vi lägger ut en bild eller ett inlägg på sociala medier så registrerar hjärnan en förväntan att bli bedömd, att få bekräftelse, som något viktigt för oss, förklarar Irene Perini.

Hur många använder sig av sociala medier?

Använder sociala medier

83 procent av alla internetanvändare besöker sociala nätverksplatser, vilket är 2 procentenheter fler än förra året. 63 procent svarar att de använder sociala medier dagligen, en ökning på 7 procentenheter.
Hur påverkas samhället av sociala medier? Användandet av sociala medier ökar allt mer i takt med att den psykiska ohälsan och stressen ökar i samhället. Studier visar att personer i de lägre åldrarna använder sig mest av sociala medier och efter 25 års ålder minskar användningen.

Och en annan fråga, Är sociala medier bra för oss?

En fördel med sociala medier är dess förmåga att öka en ung persons möjligheter att dela med sig, bry sig och jämföra sig med andra. Det gör att de kan fokusera på saker som alltid har varit viktiga för unga människor: deras hemligheter, image, utseende och osäkerheter. Med tanke på detta, hur påverkar sociala medier psykisk ohälsa?

Det finns allt fler bevis för att sociala medier kan ha en negativ inverkan på den psykiska hälsan. Detta gäller särskilt ungdomar, som är de mest aktiva användarna av sociala medier. Studier har visat att sociala medier kan förvärra eller utlösa symtom på ångest, depression och kroppsdysmorfiska störningar. Det kan också leda till ökade känslor av ensamhet, social isolering och jämförelse.

Folk frågar också vilka är de populäraste sociala medierna?

De mest populära sociala medierna i september 2020 var Facebook, YouTube, WhatsApp, Facebook Messenger och Instagram, enligt uppgifter från Statista.

By Lechner Beasley

Vad är AI egentligen? :: Vem har rätt till etableringsersättning?
Användbara länkar