Hem > V > Vem Har Rätt Till Etableringsersättning?

Vem har rätt till etableringsersättning?

För att få etableringsersättning ska den nyanlända vara mellan 20 och 65 år och ha uppehållstillstånd som flykting, kvotflykting eller skyddsbehövande. Därför kan alltså inte asylsökande eller andra invandrare få etableringsersättning. Etableringsersättningen betalas ut av Försäkringskassan.

Läs mer

Hur mycket får man i aktivitetsstöd per månad?

Hur mycket du får i aktivitetsstöd beror på hur mycket du skulle ha fått i a-kassa. Uppfyller du villkoren för a-kassa får du minst 365 kronor och högst 910 kronor per dag före skatt de första 100 dagarna och 760 kronor per dag före skatt de resterande dagarna. Därmed, hur kollar arbetsförmedlingen sökta jobb? Arbetsförmedlingen gör slumpvisa kontroller av att arbetssökande verkligen har sökt de jobb de har redovisat i aktivitetsrapporten. När arbetssökande skriver in sig på Arbetsförmedlingen ska de därför få information om att de bör spara underlag som visar att de har sökt de arbeten som redovisas i aktivitetsrapporten.

Hur många jobb måste man söka i månaden Arbetsförmedlingen?

Det går inte att säga ett exakt antal jobb du måste söka för att behålla a-kassan. Det handlar snarare om att du ska visa att du aktivt sökt jobb, gått på jobbintervjuer och deltagit i aktiviteter som rekryteringsträffar och jobbsökarkurser. Måste man skriva in sig på Arbetsförmedlingen första arbetslösa dagen? Det är viktigt att du skriver in dig hos oss senast första dagen du är arbetslös. Då kan a-kassan bedöma din rätt till ersättning från första arbetslösa dagen.

Följaktligen, Är arbetsförmedlingen nere?

Just nu har vi driftstörningar i vårt nät. Många delar ligger nere, inklusive arbetsformedlingen.se. Vi felsöker och gör allt vi kan för att du så snart som möjligt ska kunna komma in på vår webbplats igen. Kommer inte in alls idag . Man kan också fråga varför fungerar inte arbetsförmedlingen? Fungerar din e-legitimation på testsidan ska sen även fungera när du loggar in på arbetsformedlingen.se. Skulle det ändå uppstå problem kan du kontakta teknisk support. Om din e-legitimation inte fungerar på testsidan måste du ta kontakt med utfärdaren/banken för att få hjälp med felsökning.

Hur mycket tjänar en handläggare på Arbetsförmedlingen?

Lönerna på Arbetsförmedlingen

– Som arbetsförmedlare tjänar man 28–40 000 kronor i månaden. För sektionschefer, en sorts mellanchef, ligger lönerna på ungefär 45–55 000. Specialister, som kan jobba med exempelvis HR eller juridik, tjänar vanligen 40–60 000 kronor.
När stänger Arbetsförmedlingen telefon?

Arbetsförmedlingen's phone lines are open Monday-Friday 8:00am-5:00pm.

Hur klagar man på Arbetsförmedlingen?

Det finns några olika sätt att klaga på Arbetsförmedlingen. Ett sätt är att fylla i ett formulär på deras webbplats. Ett annat sätt är att ringa deras kundtjänstnummer. Du kan också mejla dem eller skriva ett brev till deras kontor.

By Junieta

Vilka fördelar och nackdelar finns det med massmedias och de sociala mediernas spridning av information? :: Kan man ha Selfie på CV?
Användbara länkar