Hem > N > När Har Man Rätt Till Ags?

När har man rätt till AGS?

Du som under perioden 1 mars – 30 september 2021 fick graviditetspenning från Försäkringskassan på grund av att du behövde avstå från att arbeta för att du riskerade att smittas av covid-19 på jobbet, kan ha rätt till dagsersättning från Avtalsgruppsjukförsäkringen (AGS). Läs mer om försäkringen.

Läs mer

Dessutom, kan man få ersättning för gammal skada?

Om svaret blir ja, be om ett invaliditetsintyg som visar sambandet, skadans omfattning och även prognos – om skadan är opererbar eller om besvären kan förvärras. Får jag behålla mer än 10 procent av lönen? Den så kallade minskningsregeln i Socialförsäkringsbalken innebär att Försäkringskassan minska den anställdes sjukpenning om hen får behålla mer än 10 respektive 90 % av sin lön. Om den anställde får behålla mer än 10 % sin lön minskar alltså Försäkringskassan sjukpenningen med motsvarande belopp.

Hur länge får man 10 av lönen vid sjukdom?

Enligt kollektivavtalet betalar arbetsgivaren ytterligare 10% av lönen i form av sjuklön om du är sjuk i mer än 14 kalenderdagar. Tjänar du över 10 pbb får du kollektivavtalad sjuklön med 90% på den lönedel som överstiger 10 PBB i månaden. Vem betalar sjuklön vid återinsjuknande? Enligt avtalen kan även arbetsgivaren, istället för sjuklön, ersätta merkostnaden för resor till och från arbetet. Om en arbetstagare blir sjuk igen (återinsjuknande) inom fem kalenderdagar från det att föregående sjukperiod avslutats räknas dagar med sjuklön i de olika perioderna samman.

Vilken försäkring täcker diagnoser?

Diagnosförsäkringen ger ersättning om du på grund av allvarlig sjukdom eller olycksfallskada får en diagnos fastställd av en specialistläkare i Sverige. Under diagnoser kan du läsa mer om vilka diagnoser som omfattas av försäkringen. Och därefter, vilka diagnoser täcker försäkringen? Diagnosförsäkring

  • Engångsbelopp om du får allvarlig diagnos.
  • Ersättning om du drabbas av hjärtinfarkt, stroke eller cancer.
  • Täcker även diagnos efter olycka, till exempel förlamning.

Kan man få ut ersättning för artros?

Men du måste själv ansöka om ersättning. Du kan få ersättning både från Försäkringskassan och från Afa Försäkring via kollektivavtalet. Tänk på att beskriva utförligt vilka arbetsmoment du utfört, hur ofta per dag och hur länge du arbetat på det sättet. Beskriv noga hur arbetsmiljön påverkat dina besvär. Följaktligen, vad räknas som ny sjukperiod vab?

Enligt arbetsmarknadsdepartementet är ny sjukledighet ledighet som tas ut av en anledning som omfattas av Family and Medical Leave Act (FMLA). Detta inkluderar ledighet som tas för ett allvarligt hälsotillstånd, ledighet som tas för att vårda en familjemedlem med ett allvarligt hälsotillstånd eller ledighet som tas för vissa militära ändamål.

Följaktligen, hur många sjukdagar i rad?

Svaret på denna fråga beror på ett antal faktorer, bland annat sjukdomens svårighetsgrad, individens hälsa och förmåga att återhämta sig från sjukdom. I allmänhet behöver de flesta människor minst några dagar för att återhämta sig från en sjukdom innan de kan återgå till arbete eller skola. Vissa personer kan dock återgå till sina normala aktiviteter efter bara en dag eller två, medan andra kan behöva en vecka eller mer för att återhämta sig.

By Darla

När används FIFO? :: Vart hamnar blockerade SMS?
Användbara länkar