Hem > N > När Kom Surroundljud?

När kom surroundljud?

Dolby Laboratories var först ute med ett surroundformat. Redan 1982 lanserade man nämligen Dolby Surround. Sedan dess har det tillkommit mängder med utmanare, och vi ska gå igenom de vanligaste.

Läs mer

Och därefter, hur spelar man in en ljudfil?

Spela in på Android och föra över till datorn

Eventuellt kan det redan finnas en app för röstinspelning i din Androidtelefon men annars finns det ett stort urval appar på Google Play. I filmen nedan visas gratisappen Simple Voice Recorder (Länkar till en externa sida.).
Hur kan man spela in ljud på iPhone? Spela in ljud på en iPhone eller iPad

  1. Öppna ett dokument. Tryck på knappen Lägg till och sedan på knappen Media .
  2. Tryck på inspelningsknappen när du vill börja spela in.
  3. Tryck på stoppknappen när du vill stoppa.
  4. Tryck på provlyssningsknappen om du vill provlyssna på inspelningen.

Med tanke på detta, hur långt från väggen ska högtalarna stå?

Börja med ett avstånd på 15–20 cm till väggen bakom och prova dig fram. Om du vinklar in högtalarna mot din lyssningsposition kan ljudet både förbättras och försämras beroende på hur ditt lyssningsrum och dina högtalare är beskaffade. Hur ska jag placera Sonos? Riktlinjer för ljudet

Det måste finnas minst 3 cm fritt utrymme bakom mindre högtalare (One, One SL) och 5 cm bakom större högtalare (Five, Play:5). Oavsett var du har placerat dina högtalare kan du använda Trueplay-justering för att anpassa högtalaren till rummets akustiska förhållanden.

Vilken förstärkare till högtalare?

Generellt sett är det mycket bättre att ha en större förstärkare med ett effektöverskott än en för liten förstärkare som får anstränga sig för att hänga med. En kraftig förstärkare ger dig ljud utan förvrängning, och du kan pressa högtalarna till bristningsgränsen utan att de tar skada. Med detta i åtanke, hur får man högre ljud på högtalare? Tänk på underlaget – och grannen under

När dina högtalare står optimalt får du färre vibrationer både i kabinett och underlag. Det ger bättre ljud – och gladare grannar om du bor i lägenhet. Använd en styv och stabil upphängning om du hänger högtalarna på väggen.

Hur ställer man in högtalare?

Börja sakta vrida volymen på stereon upp till ca. 65-75% av max-volymen, lyssna noga så att det inte börja bli distorsion, blir det distorsion så vrid ned volymen litegranna så att det låter okej igen, och stanna där. Om kommer du upp till ca. 75% av max-volym på stereon utan att det blir distorsion, stanna där. Hur spelar man in en högtalare?

Det bästa sättet att spela in en högtalare är att använda en digital inspelare. På så sätt kan du fånga talarens ljud utan bakgrundsbrus. Om du använder en mikrofon ska du se till att den placeras nära talarens mun så att du kan fånga rösten tydligt.

Hur ställer man in en subwoofer?

Det finns några saker du måste ta hänsyn till när du ställer in en subwoofer:
1. Storleken på ditt rum - Detta avgör hur mycket effekt du behöver och var du kan placera subwoofern.
2. Typen av subwoofer - Det finns olika typer av subwoofers på marknaden, så se till att du väljer den som är rätt för dig.
3. Placeringen av subwoofern - Subwoofern bör placeras på en plats där den kan producera det bästa ljudet.
4. Anslutningarna - Se till att du har rätt anslutningar mellan subwoofern och din övriga ljudutrustning.

By Sibilla Sarlo

Vad är OneNote bra för? :: Vilket är det bästa ljudformatet?
Användbara länkar