Hem > H > Hur Ser En Wan Port Ut?

Hur ser en WAN port ut?

En hemmarouter kan sägas ha en utsida och en insida. Utsidan är internetanslutningen, som ansluts till en port på routern, ofta kallad en WAN-port. Insidan på routern är det lokala nätverket, eller LAN:et. En router har ofta flera portar som tillhör insidan och där man kan koppla in datorer och andra enheter.

Läs mer

Därefter, vilken är skillnaden mellan nätverkstyperna lan och wan?

Vad är skillnad mellan LAN och WAN? WAN och LAN är båda nätverk. Den egentliga skillnaden mellan WAN och LAN är främst området som de olika nätverkstyperna täcker. Med tanke på detta, vad behövs för att lana? LAN är en förkortning för "local area network", och betyder helt enkelt att två eller flera spelare möts för att spela tillsammans på ett lokalt nätverk. För att arrangera ett LAN behöver man med andra ord varken Elmia i Jönköping, eller flera hundra spelare för att det ska bli lyckat.

Vad betyder WAN på router?

WAN (Wide Area Network) är ett långdistansnätverk och finns över ett stort geografiskt område. Modemet skickar och tar emot information till och från internet via WAN-porten. Vad är anslutningstyp? Vilken anslutningstyp du har är beroende på vilken metod din internetleverantör använder sig utav. Det ska framgå i det bekräftelsebrev du fått från din leverantör. De tre vanligaste anslutningstyperna är: Dynamisk ip-adress (DHCP) - Då tilldelar din leverantör dig en ip-adress automatiskt.

Vad betyder det att Lana?

ordet lana är när man spelar spel hela natten. - Igår lanade jag hela natten med min bror. - Kompiss, du behöver sömn. Vilken port ska routern sitta i? Om du har en medieomvandlare kopplar du nätverkskabeln från port 1 på mediaomvandlaren till den porten som är märkt "WAN" på routern. Koppla nätverkskabeln mellan datorn (eller annan enhet du vill ansluta) och en port i din router (B).

Varför lyser inte WAN?

1.2 Om POWER lyser men inte WAN lampan på medieomvandlaren/fiberkonvertern, så tyder detta på att du har ett förbindelseavbrott någon stans mellan nodhuset och din anslutning eller fel före nodhuset. Följaktligen, vad är en mediaomvandlare?

En medieomvandlare är en enhet som omvandlar en typ av media (t.ex. en Ethernet-kabel) till en annan typ av media (t.ex. en optisk fiber).

På motsvarande sätt, vad är ethernet port?

En Ethernet-port är en port som gör att du kan ansluta till ett Ethernet-nätverk. Ethernet-portar finns vanligtvis på datorer, routrar och växlar.

By Gardal

Vad betyder extrahera alla filer? :: Vilken funktion har en brandvägg i Datorsammanhang?
Användbara länkar