Hem > V > Vilka Säkerheter Kan En Bank Få?

Vilka säkerheter kan en bank få?

Det finns olika former av säkerheter, till exempel inteckning i fast egendom, som kan bestå av bostadsfastighet, affärs- eller industrifastighet eller mark. Det finns även olika former av borgen, där en borgensman förbinder sig att betala skulden i det fall att låntagaren inte kan betala.

Läs mer

Dessutom, kan mina föräldrar gå i borgen för mig?

Om du skulle bli borgensman behöver du i så fall ha utrymme i din ekonomi för att själv kunna betala tillbaka hela lånet. Hos oss på Nordea använder vi inte borgensman som säkerhet eller garant för lån. Istället kan du som privatperson ta ett lån tillsammans med en medsökande, till exempel förälder eller närstående. Med hänsyn till detta, kan man få lån med borgenär? Ett lån med borgen fungerar på så vis att en tredje person (utöver långivaren och låntagaren) går in som garant för att lånet betalas tillbaka om inte huvudlåntagaren gör det. Denna person kallas borgensman och fungerar som en säkerhet för lånet.

Vem kan vara borgenär?

Alla som lånar ut pengar eller på annat sätt har en fordran på någon blir automatiskt borgenär. En borgenär kan både vara en privatperson eller juridisk person som ett företag eller en organisation. Det vanligaste är att borgenären är ett företag som en bank eller annan långivare, inte en fysisk person. Finns Borgenslån? När du som låntagare, på grund av betalningsanmärkningar eller låg kreditvärdighet, riskerar att få avslag hos en vanlig bank kan du ansöka om ett borgenslån. Det är ett typ av lån som beviljas mot borgen där en borgensman förbinder sig att betala skulden om låntagaren själv inte kan betala.

Hur kan man bevisa att någon är på obestånd?

Vad kan vara tecken på obestånd?

  1. att andra utsökningsmål finns eller har funnits sedan en längre tid.
  2. att det finns underskott på skattekontot som ännu inte har överlämnats för indrivning.
  3. att Kronofogden har gjort ett resultatlöst utmätningsförsök för mer än sex månader sedan.
Dessutom, när anses man vara på obestånd? Företaget är i obestånd när man borde vetat att betalning av borgenärer inte kan ske. Även om ditt bolag inte gått i konkurs så kan du indirekt påverkas av ett annat bolag som gör det.

Dessutom, vad menas med insolvens?

Insolvens innebär att någon är på ekonomiskt obestånd och inte längre kan betala sina skulder i tid. Termen kan användas om både privatpersoner, företag och organisationer samt stater. En person som har drabbats av insolvens är insolvent. Följaktligen, vad är utmätningsbeslut?

Ett beslag är ett rättsligt beslut som utfärdas av en domstol och som innebär att egendom som tillhör en person eller organisation mot vilken en dom har utfärdats ska beslagtas för att uppfylla domen.

Med detta i åtanke, hur länge får kronofogden dra av lönen?

Kronofogden kan dra av lönen så länge skulden är obetald. Om gäldenären betalar hela skulden måste dock utmätningsmannen sluta dra av lönen.

By Othelia Cocuzzo

Vad är en bra avkastning? :: Hur ofta byta trumma skrivare?
Användbara länkar