Hem > H > Hur Kan Man Förbereda Sig På Ett Utvecklingssamtal?

Hur kan man förbereda sig på ett utvecklingssamtal?

Så förbereder du dig inför ditt utvecklingssamtal

  1. Lär dig hur man hanterar kritik. Ett utvecklingssamtal ska innehålla plus och minus, så förbered dig på att få utstå lite konstruktiv kritik.
  2. Sammanställ vad du har åstadkommit.
  3. Se över dina nuvarande mål.
  4. Sätt upp nya mål.
  5. Förbered dig inför de tunga ämnena.

Läs mer

Kan man tacka nej till utvecklingssamtal?

Vissa avtal ger medarbetaren rätt att tacka nej till ett utvecklingssamtal men däremot måste denne gå på möte med chefen om situationen kräver detta. Hur som helst bör medarbetarna alltid uppmuntras att medverka, eftersom det är ett ypperligt tillfälle att säga sin åsikt och veta hur man kan gå vidare. Vad är Resultatsamtal? I resultatsamtalet sker en uppföljning av uppnådda resultat och bidrag till verksamhetsutveckling så att kopplingen till lön kan göras.

Vad säger skollagen om utvecklingssamtal?

Enligt skollagen är det barnets eller elevens vårdnadshavare som ska erbjudas att delta i utvecklingssamtalet. En förälder som inte har vårdnaden om sitt barn har inte ansvar för barnet på samma sätt som en vårdnadshavare och kan inte heller kräva att få vara med på utvecklingssamtalet. Följaktligen, Är medarbetarsamtal konfidentiellt? Informera samtidigt och i stora drag vad du tänker ta upp och be medarbetaren på samma sätt att tänka på vad han eller hon vill ta upp under det kommande samtalet. Kom ihåg att det som tas upp under medarbetarsamtalet ska behandlas konfidentiellt om parterna inte kommit överens om annat.

Måste jag gå på lönesamtal?

Det finns ingen lag som säger att man som anställd har rätt till regelbundna lönesamtal men många kollektivavtal har det som ett krav. Vad är ett gott medarbetarskap? Ett gott medarbetarskap handlar om att ta ansvar för och vara engagerad i sådant som är av vikt för organisationen och dess framgång. Varje medarbetare är ansvarig för att personligen leda sitt eget arbete och säkerställa att rätt kvalitet levereras i alla lägen.

Man kan också fråga vad ska man fråga på utvecklingssamtal?

Fråga ditt barn om det är något som han eller hon vill att du tar upp. Om du är kritisk till något – var undrande istället för utpekande. Då får ni ett bättre samtal kring problemet. Ifall läraren tar upp något som inte fungerar kring ditt barn – be om exempel om det känns otydligt! Dessutom, kan man prata om lön på medarbetarsamtal?

Ja, du kan prata om lön på personalmöten. Du bör dock undvika att diskutera specifika löner, eftersom det kan leda till avundsjuka och förbittring bland de anställda. Fokusera i stället på bredare frågor som ersättningsfilosofi, lönenivåer i förhållande till marknaden och hur löneökningar kommer att fastställas.

Vad ska stå i ett skriftligt omdöme?

En skriftlig granskning ska vara tydlig, kortfattad och objektiv. Den bör ange syftet med granskningen, granskningens omfattning och den metod som använts. Granskningen bör också ange granskarens kvalifikationer.

By Dragoon Liggins

Måste vagga till sömns? :: Kan inte skicka mejl med servern?
Användbara länkar