Hem > F > Finns Omvandlingsterapi I Sverige?

Finns Omvandlingsterapi i Sverige?

Kartläggning av fenomenet omvandlingsterapi

Regeringen har beslutat om en kartläggning av unga hbtq-personers hälsa, levnadsvillkor samt utsatthet för omvandlingsterapi. Länder som Malta och Storbritannien har ett förbud mot fenomenet men ännu har inte Sverige nått dit.

Läs mer

Vilka rättigheter har hbtq i Sverige?

Historik om utvecklingen av hbtq-personers rättigheter i Sverige. De formella rättigheterna för hbtq-personer har genom olika reformer stärkts i Sverige. Detta har skett genom lagändringar, som införande av diskrimineringsförbud, stärkta rättigheter inom familjerätten och insatser mot hatbrott. Vad är partnerskapslagen? Den 1 januari 1995 trädde lagen om registrerat partnerskap i kraft. Genom denna lag kan två personer av samma kön registreras som partner. Lagen motsvarar dock inte Vänsterpartiets önskemål om att rättsligt likställa homosexuella personer med heterosexuella.

Har fått släktskap genom giftermål?

Hinder mot äktenskap

Personer som är släkt med varandra i rätt upp- eller nedstigande led, till exempel mor och son, får inte gifta sig med varandra. Inte heller helsyskon får ingå äktenskap. Halvsyskon kan däremot få tillstånd av länsstyrelsen att gifta sig med varandra.
Vad betyder ordet äktenskap? Äktenskap är ett juridiskt och samhälleligt, samt ofta ett religiöst och andligt, avtal mellan samlevande personer. Äktenskap kan ingås religiöst eller borgerligt.

Hur lång tid tar det innan det står att man är gift?

När hindersprövningen är klar får ni dels ett intyg om hindersprövning, dels ett vigselintyg från Skatteverket. Intygen skickas hem till er och gäller i fyra månader. Ni ska lämna båda intygen till vigselförrättaren. Efter vigseln fyller vigselförrättaren i intygen och skickar dem till Skatteverket. Hur får jag ett vigselbevis? Vigselbevis. Vigseln förrättas enligt ett särskilt vigselformulär. Efter vigseln får paret vigselbevis eller utdrag ur vigselprotokollet. Vigselförrättaren underrättar skatteverket om vigseln.

Därefter, när byts efternamnet efter vigsel?

Om ansökan kommer in till Skatteverket senast samma dag som vigseln äger rum förvärvas namnet redan från vigseldagen. Om ansökan kommer in senare förvärvas namnet från registreringsdagen (35 § PNL). Byte av efternamn i äktenskapet behöver inte innebära att makarna får fullständig namngemenskap. Kan man se sina tidigare adresser?

Du kan se dina tidigare adresser genom att logga in på ditt konto på webbplatsen och klicka på länken "Adressbok". Där kan du se alla adresser som du tidigare har använt.

Dessutom, kan man söka i folkbokföringen?

Ja, du kan söka i befolkningsregistret för att ta reda på om någon är registrerad som bosatt i Finland. Du kan söka efter en person med hjälp av namn, födelsedatum eller finskt personnummer.

By Elwyn Eynon

Vad är ett R2 värde? :: Hur får man bort radbrytning?
Användbara länkar