Hem > V > Vad Menas Med Segregering?

Vad menas med segregering?

Segregation innebär att människor lever och verkar separerade från varandra. Det kan handla om en uppdelning utifrån socioekonomisk status, etnicitet eller demografi (till exempel ålder eller kön).

Läs mer

Vad är horisontell utveckling?

Kort sagt är horisontell utveckling den som sker inom ett stadie medan vertikal sker från ett stadie till nästa. Ibland används begreppsparet translation och transformation på samma sätt, tex inom lärande. Man kan också fråga vad är horisontella krafter? Den horisontella energin lagras tillfälligt i staven då den böjs av från sitt raka tillstånd. Denna kraft frigörs sedan när staven rätar ut sig och energin överförs till hopparen i form av vertikal rörelseenergi.

Vad är vertikal utveckling?

Vertikal Utveckling innebär att man utvecklar hela sitt meningsskapande, ifrågasätter och ser utanför sina egna referensramar, med helt nya perspektiv och ser sig själv på ett nytt sätt. Vertikal Utveckling innebär att utforska sig själv. Därefter, har en vertikal linje ett k värde? Vi ska börja med att räkna ut linjens lutning, det vill säga k-värdet. Genom att ta två punkter och beräkna skillnaden i y-led mellan dessa och dividera med skillnaden i x-led mellan punkterna, så får vi k-värdet - hur mycket linjen lutar.

Vad är vågräta linjer?

En horisontell linje är en linje som går parallellt med x-axeln. Den kan beskrivas med formen nedan. Ett exempel är linjen y=2, som går igenom alla punkter där y-koordinaten är 2. Några exempelpunkter har satts ut i figuren. Hur vet man om två linjer är vinkelräta? Vinkelräta linjer

Om två linjer är vinkelräta blir produkten av deras riktningskoefficienter, k1 och k2, lika med -1. Man kan alltså undersöka om linjer är vinkelräta genom att multiplicera deras k-värden.

Är vindkraftverk vridbara?

Vindkraftverk med horisontell axel har rotorn och generatorn placerade i ett vridbart maskinhus, kallat nacell, högst upp i ställningen. Detta möjliggör att maskinhuset kan vridas så att rotorn pekar mot vindriktningen. För mindre modeller styrs ofta vridningen av en vinge som är riktad bakåt från rotorn sett. Hur mycket el genererar ett litet vindkraftverk?

Svaret på denna fråga beror på många faktorer, bland annat vindkraftverkets storlek och kapacitet, den genomsnittliga vindhastigheten i det område där det är installerat och vindkraftverkets effektivitet. Generellt sett kan ett litet vindkraftverk (med en kapacitet på 1-2 kW) generera cirka 4 000-8 000 kWh el per år.

Man kan också fråga vad finns det för olika typer av vindkraft?

Det finns två typer av vindkraft: landbaserad och havsbaserad. Vindkraft på land innebär att turbinerna placeras på land, vanligtvis på kullar eller på öppna fält. Detta är den vanligaste typen av vindkraft. Vindkraft till havs är när turbinerna är placerade i vattendrag, t.ex. sjöar eller hav. Denna typ av vindkraft är mindre vanlig, men ökar i popularitet.

By Kara-Lynn Stenerson

Hur beräknar man marginalkostnaden? :: Vad betyder ordet såsom?
Användbara länkar