Hem > H > Hur Sortera Datum I Excel?

Hur sortera datum i Excel?

Sortera efter datum

  1. Dra nedåt i kolumnen för att markera de datum som du vill sortera.
  2. Klicka på pilen under Sortera och filtrera på fliken Start och klicka därefter på Sortera från äldsta till nyaste eller Sortera från nyaste till äldsta.

Läs mer

Därmed, hur låser man en cell i excel?

Låsa celler i Excel

  1. Markera de celler som du vill låsa.
  2. Klicka på Start och sedan på dialogruteikonen Formatera celler (pilen till höger om Justering i menyfliksområdet).
  3. Klicka på fliken Skydd, markera kryssrutan Låst och klicka på OK.
Dessutom, hur slår man ihop celler i excel? Kombinera text från två eller fler celler i en cell
  1. Välj cellen där den sammanfogade texten ska placeras.
  2. Skriv = och markera den första cellen som du vill kombinera.
  3. Skriv & och använd citattecken med ett blanksteg.
  4. Markera nästa cell som du vill kombinera och tryck på Retur. En exempelformel kan vara =A2&" "&B2.

Hur färgar man celler i Excel?

Klicka på Start > dialogruteikonen Formatera celler eller tryck på Ctrl+Skift+F. Välj den färg du vill ha under Bakgrundsfärg på fliken Fyllning. Om du vill använda ett mönster med två färger väljer du en färg i rutan Mönsterfärg och väljer sedan ett mönster i rutan Mönstertyp. Hur kopiera villkorsstyrd formatering? Klicka på en cell med den villkorsstyrda formatering som du vill kopiera. Klicka på > hämta format. Pekaren ändras till en pensel. Dubbelklicka på Hämta format om du vill kopiera formateringen till flera markeringar.

Med tanke på detta, hur gör man rutorna större i excel?

Det snabbaste sättet att justera kolumnbredd och radhöjd till din text eller dina siffror är att använda "dubbelklick"-metoden. Du kan antingen justera alla dina kolumner och rader eller bara ett fåtal. Om du vill justera alla dina kolumner och rader. Tryck "CTRL + A" för att markera alla celler. Hur gör man ett rutmönster i Excel? Du kan antingen visa eller dölja stödlinjer i ett kalkylblad i Excel på webben. Markera kryssrutan Stödlinjer i gruppen Visa på fliken Visa om du vill visa stödlinjer. Du kan också avmarkera kryssrutan om du vill dölja dem.

Hur gör man rutnät i Word?

Markera ett diagram, en bild eller ett objekt i dokumentet. Till höger i menyfliksområdet väljer du Formatera >justera > rutnät Inställningar. Dialogrutan Rutnät och stödlinjer öppnas. Placerar ett objekt vid den närmsta skärningspunkten i rutnätet även när rutnätet inte är synligt. Hur jämför man två Excelfiler?

Excel har ett inbyggt verktyg för att jämföra två arbetsböcker. Du hittar det under menyn "Arbetsbok" och därefter "Jämför arbetsböcker".

Kan man jämför två Excelfiler?

Ja, det går att jämföra två Excel-filer. Det finns flera olika sätt att göra det på, beroende på vad du vill jämföra. Vill du jämföra innehållet i cellerna i två olika filer? Då kan du använda en jämförelsesverktyg för Excel, som finns tillgängligt som en plugin för Excel. Detta verktyg låter dig välja två olika filer och sedan jämföra innehållet i valda celler. Vill du jämföra strukturen i två olika Excel-filer? Då kan du använda ett verktyg som heter "Excel Compare". Detta verktyg låter dig jämföra två olika filer och se skillnaderna mellan dem.

By O'Donoghue Lazano

Hur ställer man in radavstånd i Word? :: Var har mina bilder tagit vägen?
Användbara länkar