Hem > K > Kan Inte Formatera Celler Excel?

Kan inte formatera celler Excel?

Markera de celler du vill formatera. Klicka på Celler i menyn Format. Klicka på fliken Kantlinje i dialogrutan Formatera celler. Vissa knappar på fliken Kantlinje är inte tillgängliga (nedtonade) när du bara har en enskild cell markerad.

Läs mer

Hur fungerar Letarad?

Funktionen LETARAD (VLOOKUP) används i tabeller för att söka upp ett värde från en kolumn och återge ett annat värde från en annan kolumn från samma rad. Ett exempel skulle kunna vara ett adressregister där man söker på en person och får returnerat den personens telefonnummer från en annan kolumn i registret. Därmed, varför fungerar inte letarad i excel? Lösning:Om du är säker på att relevanta data finns i kalkylbladet och LETARAD inte hittar dem, bör du kontrollera att de celler som det refereras till inte innehåller dolda mellanslag eller icke utskrivbara tecken. Kontrollera även att cellerna har rätt datatyp.

Vad är det för skillnad på Letakolumn och Letarad?

Använd LETAKOLUMN när jämförelsevärdena finns i en rad längst upp i en tabell med data, och du vill söka i ett angivet antal rader. Använd LETARAD när jämförelsevärdena finns i en kolumn till vänster om de data som du söker efter. Med LETAKOLUMN söker du horisontellt. Hur Skrivskyddar man ett Excel dokument? För att skrivskydda en arbetsbok i Excel 2010, gör du följande:

  1. Öppna arbetsboken.
  2. Klicka på fliken Arkiv.
  3. Välj Spara som.
  4. I dialogrutan Spara som anger du var filen ska sparas.
  5. Därefter klickar du på Verktyg och väljer Allmänna alternativ. Nu kan du ange ett lösenord som skrivskyddar arbetsboken.

Med hänsyn till detta, hur låser man en cell i excel mac?

Så här låser du celler

  1. Markera de celler du vill låsa.
  2. Klicka på Celler eller tryck på
  3. Klicka på fliken Skydd och se sedan till att rutan Låst är markerad.
  4. Om några celler ska vara upplåsta markerar du dem.
  5. Klicka på Skydda blad eller Skydda arbetsbok på fliken Granska.
Hur låser man Excel dokument? Skydda en Excel-fil
  1. Välj Arkiv > Info.
  2. Välj rutan Skydda arbetsbok och sedan Kryptera med lösenord.
  3. Skriv ett lösenord i rutan Lösenord och välj sedan OK.
  4. Bekräfta lösenordet i rutan Ange lösenordet igen och välj sedan OK.

Följaktligen, hur delar man en cell i två excel?

Klicka på den cell i tabellen som du vill dela. Klicka på fliken Layout. Klicka på Dela celler i gruppen Sammanfoga. I dialogrutan Dela celler väljer du antalet kolumner och rader som du vill använda och klickar sedan på OK. Hur skriver man flera rader i en cell i Excel?

För att skriva flera rader i en cell i Excel, trycker du på Alt + Enter när du är inne i cellen. Detta kommer att skapa en ny rad inuti cellen.

Hur får man bort bindestreck i Excel?

Det finns flera sätt att ta bort tankstreck i Excel. Om du vill ta bort tankstreck från hela kolumnen, markerar du kolumnen och använder sedan funktionen "Ersätt" (Ctrl + H) för att ersätta alla tankstreck med tomma celler. Om du endast vill ta bort tankstreck från vissa celler, markerar du de celler som du vill ändra och använder sedan funktionen "Ersätt" för att ersätta alla tankstreck med tomma celler.

By Martainn

Hur får man ett mantra? :: Vad är villkorsstyrd formatering?
Användbara länkar