Hem > V > Vad Betyder Integritets Varning?

Vad betyder integritets varning?

Om Integritetsvarning visas under namnet på din operatörs nätverk i wifi-inställningar kan din mobilidentitet avslöjas om din enhet ansluter till en skadlig internetdelning som imiterar din operatörs wifi-nätverk.

Läs mer

Hur aktiverar man privat wifi adress?

Wi-Fi

Så här aktiverar eller inaktiverar du privat DNS eller ändrar inställningarna för det:

  1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Nätverk och internet. Privat DNS. Om du inte hittar den söker du efter Privat DNS.
  3. Välj ett alternativ: Av. Automatisk.
Vad är privat wifi? En privat adress påverkar inte hur du ansluter till eller använder de flesta wifi-nätverk, men om ett nätverk inte tillåter att din enhet ansluter eller inte tillåter ytterligare nätverk eller internetåtkomst efter anslutning kan du stänga av Privat adress för det nätverket.

Kan man se vem som använder WiFi?

Med gratisappen WiFiman från tillverkaren Ubiquiti skannar du enkelt hemnätverket efter anslutna WiFi-prylar. Du kan göra hastighetstester, identifiera dina trådlösa prylar, skanna portar för att hitta sårbarheter som hackare kan nyttja och mycket mer. Vad är osäkert nätverk? De flesta offentliga Wi-Fi-nätverk använder normalt öppen WEP-autentisering, som är osäkert. Den här typen av kryptering har många säkerhetsbrister som kan orsaka att personlig information, till exempel nätverkstrafik, visas. Hemmanätverket kan också flaggas som osäkert om WEP anges som krypteringstyp.

Hur ställer man in WPA3?

Detta är det vanligaste.

  1. Logga in på routern genom att skriva routerns ip-adress i adressfältet på din webbläsare/browser. Se bruksanvisningen för just din router för att få rätt ip-adress.
  2. Välj krypteringsmetod WPA eller WPA2. Gå in på de övergripande inställningar för det trådlösa nätverket.
  3. Välj en säkerhetsnyckel.
Vilken port på routern? Routerns LAN- och WAN-portar

De flesta trådlösa routrar har två portar: en WAN-port och en eller flera LAN-portar. WAN-porten ansluts oftast till ett höghastighetsmodem, så som fibermodem, kabelmodem eller så ansluts det direkt till internetet.

Man kan också fråga vad menas med svag säkerhet på wifi?

Du kan dock ändra wifi inställningarna på din router för att slippa denna varning. Observera att ändring till WPA3 eller WPA2+AES kan medföra att klienter som inte har stöd för dessa protokoll eller kryptering, inte kan ansluta sig till det trådlösa nätverk. Kan grannen se vad jag surfar?

Nej, grannarna kan inte se vad du surfar. Men om du surfar på ett offentligt Wi-Fi-nätverk kan dina aktiviteter vara synliga för andra personer på samma nätverk.

Hur får jag wifi i min iPhone?

Det finns några olika sätt att få wifi på din iPhone. Ett sätt är att söka efter wifi-nätverk i ditt område och ansluta till ett som är öppet och tillgängligt. Ett annat sätt är att gå in i appen Inställningar och aktivera funktionen Personlig hotspot. Då kan du dela din dataanslutning med andra enheter som är anslutna till din iPhone via wifi.

By Raquel

Vad gör en IP-adress? :: Hur ser man IP-adressen på en skrivare?
Användbara länkar