Hem > V > Vilken Ingenjörsutbildning Ger Högst Lön?

Vilken ingenjörsutbildning ger högst lön?

De civilingenjörer om har den högsta lönen är de som valt specialiseringen ekonomi och organisation, mer känd som ”industriell ekonomi”. Medellönen för gruppen är 48 600 kronor i månaden. Därefter följer inriktningarna data, 44 800 kronor, och teknisk fysik, 44 100 kronor.

Läs mer

Dessutom, vilka ingenjörer tjänar mest?

Så vilken utbildning betalar bäst efter examen? Enligt fackförbundet Sveriges Ingenjörers löneenkät tjänar de civilingenjörer som har valt att specialisera sig inom ekonomi och organisation (även känt som industriell ekonomi) bäst. Medellönen för den gruppen är 48 600 kronor i månaden. Följaktligen, vilket är den bästa civilingenjörsutbildningen? Bland civilingenjörsyrken finns den högsta snittlönen bland "Övriga civilingenjörer" – alltså andra inriktningar än de största. Efter dem har civilingenjörsyrken inom elektroteknik den högsta snittlönen, följt av bygg och anläggning samt maskinteknik. Systemanalytiker och IT-arkitekter m. fl.

Man kan också fråga vad tjänar en teknisk specialist?

ÅrMedellön kvinnorMedellön män
201745 800 kronor47 500 kronor
201846 400 kronor48 200 kronor
201947 500 kronor48 800 kronor
202049 000 kronor50 600 kronor
Vilken typ av arkitekt tjänar mest? Bland dem som inte är chefer och har en lön på 51 000 kronor eller mer är det vanligast att vara ansvarig arkitekt i privat sektor. Andra är handläggande arkitekter, både i kommunal och privat sektor och ytterligare några arbetar som stadsarkitekt eller specialist på en myndighet.

Dessutom, vad finns det för olika typer av ingenjörer?

Det finns två olika typer av ingenjörer, högskoleingenjörer och civilingenjörer. Som högskoleingenjör jobbar du främst med att utveckla och förbättra tekniken som redan finns, medan en civilingenjör arbetar med planering och utveckling av framtidens teknik. Folk frågar också hur mycket tjänar en kalkylingenjör? 42 500 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vem tjänar mest läkare eller advokat?

Enligt statistiken så tjänar läkare mer i medellön men man får tänka på att att det finns många olika jobb som läkare och advokat med olika löner. Man kan också fråga vad tjänar en civilingenjör 2021?

Det finns inget universellt svar på denna fråga, eftersom lönerna för civilingenjörer varierar beroende på erfarenhet, plats och andra faktorer. Enligt US Bureau of Labor Statistics var dock medianårslönen för civilingenjörer 87 060 dollar 2020, och medianlönen för alla ingenjörsyrken var 92 220 dollar. Därför kan man med säkerhet säga att civilingenjörer kan förvänta sig att tjäna en liknande lön 2021.

Dessutom, vad kan man jobba med som civilingenjör industriell ekonomi?

Industriella ingenjörer ansvarar för att förbättra system inom en rad olika branscher. De arbetar för att öka effektiviteten och optimera processer. Industritekniker kan också vara ansvariga för att utforma nya system eller förbättra befintliga system.

By Milde Sauvageau

När är hjärnan mest plastisk? :: Vilka är de bästa Färgpennorna?
Användbara länkar