Hem > V > Vilket Fond Ad Har Högst Sharpekvot?

Vilket fond AD har högst sharpekvot?

Sharpekvotenfondenfonden

Fondernahögst sharpekvot

FonderSharpekvot 5 år
Consensus Småbolag A1,35
Swedbank Robur Globalfond A1,28
Lannebo Teknik1,27
AMF Aktiefond Småbolag1,24

Läs mer

Med detta i åtanke, vad är en riskpremie?

Riskpremie är den riskkostnad som tas ut i form av en månatlig avgift för att täcka upp återbetalningsskyddet i en KF (kapitalförsäkring). Om du avlider så betalas 101 % av kontots värde ut till förmånstagare och den extra procenten är det som avgiften bekostar. Man kan också fråga hur räknar man ut volatilitet? Hur räknar man ut volatilitet? Volatilitet mäts som standardavvikelsen i ett värdepappers avkastning. Du kan beräkna standardavvikelsen genom att ta medelvärdet dividerat med kvadraten av avvikelserna från medelvärdet, följt av roten ur densamma.

Dessutom, vad är alfa värde?

Alfa är ett mått på hur en investeringsportfölj presterar i jämförelse med ett specifikt referensvärde, oftast ett aktieindex. Med andra ord visar alfa i vilken utsträckning en trader har lyckats "slå" marknaden under en tidsperiod. Hur räknar man ut Alfa? Skillnaden mellan fondens förväntade avkastning (i detta fall 7 procent) och den faktiska avkastningen (i detta fall 10 procent), är fondens alfa (+ 3 procent). Värdet på alfa kan vara både positivt eller negativt. Ett positivt värde innebär att förvaltaren levererat en riskjusterad överavkastning.

Dessutom, Är effektivare ett ord?

De flesta adjektiv böjs med ändelser – både korta, enstaviga ord och ord som händig (händigare, händigast), effektiv (effektivare, effektivast) och intressant (intressantare, intressantast). Det finns emellertid vissa adjektiv som alltid ska böjas med mer(a) och mest. Vad är effektiv avkastning? Effektiv avkastning (ERR)

Den effektiva avkastningen är avkastningen som en investerare får för att återinvestera de kassaflöden som genereras av en investering till en viss ränta.

Vad mäter Jensens Alfa?

Jensens Alfa mäter fondens faktiska utveckling jämfört med den förväntade utvecklingen baserat på risken mätt som beta. En fond som har ett betavärde på 1,2 borde stiga med 12 procent om börsen stiger med 10 procent. Stiger fonden med mer än 12 procent har den ett positivt Jensens Alfa. Vad kommer ordet portfölj från?

Ordet "portfölj" kommer från det italienska ordet "portafoglio", som betyder "plånbok". Ordet "portafoglio" är en motsvarighet till det engelska ordet "pocketbook". Ordet "portfölj" syftade ursprungligen på en väska som användes för att bära papper eller teckningar. På 1700-talet började ordet "portfölj" användas för att hänvisa till en samling investeringar.

Därefter, vad gäller vanligtvis för aktieobligationer?

Det finns många olika typer av aktieobligationer, var och en med sina egna regler och bestämmelser. Det finns dock några allmänna principer som vanligtvis gäller för aktieobligationer. Exempelvis emitteras aktieobligationer vanligtvis av företag för att anskaffa kapital. Intäkterna från försäljningen av aktieobligationer används vanligtvis för att finansiera företagets verksamhet, expandera verksamheten eller betala av skulder. Egetkapitalobligationer återbetalas vanligtvis under en viss tid och räntebetalningarna på obligationerna är vanligtvis avdragsgilla i beskattningen.

By Beatrisa

Hur många indexfonder ska man ha? :: Vilket är en organisation?
Användbara länkar