Hem > V > Vilken Vitvara Drar Mest El?

Vilken vitvara drar mest el?

I en villa är uppvärmning och varmvatten det som drar mest energi, cirka 80 procent av den totala elförbrukningen. Det absolut enklaste sättet att sänka elförbrukningen är därför att dra ner inomhustemperaturen med någon grad och att duscha i stället för att bada.

Läs mer

Vilka produkter drar mest el i hemmet?

Vad drar mest el i hemmet?

  • Inomhustemperaturen. En stor bov när det kommer till elförbrukning hemma är uppvärmning.
  • Golvvärme. Golvvärme är skönt att gå på men är också en av de saker som kan dra mest el i ditt hem.
  • Hemelektronik i stand-by läge.
  • Tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin.
  • Kyl och frys.
  • Belysning.
Folk frågar också vilka företag förbrukar mest el? Av den svenska industrins samlade energianvändning står pappers- och massaindustrin för 45 procent och stålindustrin för 18 procent.

Vad är det som drar mest el i ett hushåll?

Används en apparat med effekten 1 kW under 1 timmes tid så är elförbrukningen 1 kilowattimme (1 kWh). Om kylen eller frysen i ditt hushåll är gammal så är det ofta den som förbrukar mest el i ditt hushåll. Den kan till och med förbruka mer än dubbelt så mycket som en ny kyl/frys. Vad drar el på natten? Strömtjuvar i köket – kyl, frys och diskmaskin

Kyl och frys drar mycket el eftersom de är igång dygnet runt. Men det finns saker du kan göra för att undvika att de drar mer el än nödvändigt. Se till att hålla dörrarna stängda och täta, samt att bara öppna kylen och frysen under korta stunder.

Därefter, vad är en normal årsförbrukning av el?

Statistiska centralbyrån har tagit fram olika typkunder för el, normal energiförbrukning för en villa är ca 20.000 kWh/år. Om du har fjärrvärme eller värmer huset på annat sätt än med el är en normal elanvändning ca 5000 kWh/år. Folk frågar också hur mycket ström drar en telefonladdare? Men när undersökningen anslöt flera laddare samtidigt, registrerades en konsumtion på 0,3 W. Enligt denna beräkning så kan vi sammanfatta att när 7 stycken laddare (iPhone, iPad, Android, Nintendo 3DS, MacBookiChromebook) lämnas anslutna efter användning, förbrukar de 2,628 kWh el under ett år.

Man kan också fråga hur mycket el drar olika saker i hemmet?

Kaffebryggare1 tim/dygn450
Ugn2 tim/vecka225
Torktumlare2 tim/vecka315
Kyl – nyare modell255
TV användning3 tim/dygn225
Vilket drar mest ström tv eller dator?

TV-apparater drar vanligtvis mer ström än datorer. Detta beror på att de har större skärmar och ofta har ytterligare funktioner som högtalare och DVD-spelare.

Och en annan fråga, vilken industri använder mest el?

Det finns inget entydigt svar på den här frågan eftersom det till stor del beror på det specifika landet eller regionen i fråga. Några av de mest elintensiva industrierna tenderar dock att vara de som kräver stora mängder energi för att driva maskiner eller som har höga krav på belysning, t.ex. tillverkning, gruvdrift samt olje- och gasutvinning.

By Irra Kry

Hur stor är elanvändningen i Sverige? :: Vad är en projektorganisation?
Användbara länkar