Hem > V > Vad Är Det Som Drar Mest El?

Vad är det som drar mest el?

När det gäller hushållselen finns en enkel tumregel: apparaterna som har till uppgift att producera värme eller kyla hör till de som drar mest el. Hit räknas bland annat tvättmaskiner, diskmaskiner, torkskåp, kyl, frys, el-element och portabla AC-anläggningar.

Läs mer

Hur mycket kWh drar en stationär dator?

En vanlig stationär dator drar i ungefär 100 watt i timmen. Om datorn är igång dygnet runt under ett år blir det 1 226 kilowattimmar. Priset för en kWh är en krona, så enkelt översatt blir det 1 226 kronor om året. Och en annan fråga, vad är en normal årsförbrukning av el? Statistiska centralbyrån har tagit fram olika typkunder för el, normal energiförbrukning för en villa är ca 20.000 kWh/år. Om du har fjärrvärme eller värmer huset på annat sätt än med el är en normal elanvändning ca 5000 kWh/år.

Hur mycket el drar en dator per dag?

En stationär dator förbrukar 200–500 watt vid normalt bruk, medan den i viloläget drar cirka 5–10 watt. Bärbara datorer använder generellt mindre el än stationära, med en förbrukning på runt 20–50 watt vid normal användning och cirka 2–5 watt i viloläget. Man kan också fråga hur mycket el drar en dekorationsbrasa?

Drivs med230 V
Antal effektlägen2 st
Effektlägen600 W 1200 W
AnslutningStickpropp
FjärrkontrollNej

Följaktligen, vad kostar mest el i ett hus?

Apparater som värmer eller kyler drar mest el i hemmet

När det gäller hushållselen gäller en enkel tumregel: Alla apparater som har till uppgift att producera värme eller kyla hör till de som drar mest el. Hit hör bland annat tvättmaskiner, diskmaskiner, torkskåp, kyl, frys, el-element och portabla AC-anläggningar.
Hur mycket el förbrukar en villa? Snittförbrukningen av energi för en stor villa ligger på 20000 - 25000 kWh per år. Det motsvarar en elräkning på 3000-3500 kronor i månaden om uppvärmningen sker med elvärme.

Följaktligen, vad kostar det att ha en dator igång dygnet runt?

Runt 1 500 kronor om året

Det förbrukar enligt beräkningarna 511 kWh per år. Om vi antar att elpriset ligger på cirka 3 kronor så ger det en årlig datorelräkning på 1 533 kronor om datorn är påslagen fyra timmar varje dag. Omräknat motsvarar det 4,2 kronor om dagen.
Vad kostar 1 watt i timmen?

En watt är en energienhet och en timme är en tidsenhet, så 1 watt per timme (1 W/h) är en energienhet över tiden. Effekt mäts vanligtvis i energienheter, så 1 W/h är detsamma som 1 watttimme (1 Wh). Kostnaden för 1 W/h beror på elpriset, som varierar beroende på land, region och tid på dygnet. I USA är det genomsnittliga elpriset till exempel cirka 0,12 dollar per kilowattimme (kWh), så 1 W/h skulle kosta cirka 0,00012 dollar.

På motsvarande sätt, hur mycket el använder ett hushåll per dag?

Ett typiskt amerikanskt hushåll använder cirka 911 kilowattimmar (kWh) el per månad, eller cirka 30 kWh per dag.

By Metsky Beel

Varför kommer jag inte in på vissa webbplatser? :: Hur man sätter ihop en outfit?
Användbara länkar