Hem > V > Vilken Elbil Är Billigast Att Äga?

Vilken elbil är billigast att äga?

Billigast att äga är Renault Zoe med en ägandekostnad på 3 569 kronor per månad, följt av Toyota Yaris som har det lägsta inköpspriset. Skillnaden att äga den dyraste mot den billigaste bilen i jämförelsen är hela 14 612 kr i månaden. – Det är förvånansvärt stora skillnader i ägandekostnader.

Läs mer

Med hänsyn till detta, vilken elbil är billigaste att leasa?

Vilken är den billigaste elbilen att leasa? Den billigaste elbilen att leasa just nu är Mazda MX-30 med en månadkostnad på 2 495 kr per månad. Mazda MX-30 har en räckvidd på 200 km och har en topphastighet på 140 km/h, vilket gör den till en lättviktare sett till prestanda. Vilken elbil ska man köpa 2021? flera elbilar från Volkswagen kommer mest sannolikt att presenteras under året. Grönbil tror att Volkswagen ID. 4 kommer att utses till den bästa elbilen 2021.

Folk frågar också vilken elbil ska man köpa 2022?

Audi har fler elbilar som ska lanseras under 2022. En av dessa är suven Q6 e-tron. Den kommer att bygga på Audis kommande plattform PPE och erbjuda bra prestanda och en räckvidd uppåt 500 kilometer. Närmast har den beskrivits som en nära släkting till nästa generation Porsche Macan som också blir eldriven. Vad är milkostnaden för en elbil? – Om du dessutom laddar hemma så betalar du runt 1–1,50 kronor per kilowattimme och milkostnaden hamnar någonstans runt 2–3 kronor milen. Om du laddar bilen på en laddstation så kanske det kostar tre kronor per kilowattimme i stället, vilket betyder en milkostnad om sex kronor.

Med hänsyn till detta, när är det lönsamt med elbil?

Framförallt de som kör mycket tjänar på att gå över till elbil redan idag tack vare lägre ägandekostnad. Men med fler modeller som är på väg att laseras det närmsta året med lägre priser och tillräcklig räckvidd blir det lönsamt även för andra. Studien menar även att elmotorer är mer "rättvisa". Dessutom, vilken elbil är bäst att privatleasa?

BilmodellKostnad/månBilens räckvidd
Honda e4,49522
Hyundai IONIQ 54,89548
Hyundai IONIQ Electric4,39928
Hyundai Kona 39 kWh3,49531

Och en annan fråga, vilken elbil ska man privatleasa?

Hyundai IONIQ 5 privatleasing från 4.995kr/mån

Nya Hyundai IONIQ 5 är en helt elektrisk bil, snabb att ladda med upp till 507 km räckvidd. Service ingår!
Och därefter, vilken bil är mest prisvärd att leasa?

Det finns inget slutgiltigt svar på denna fråga eftersom det beror på ett antal faktorer, bland annat bilens märke och modell, leasingavtalets längd och villkoren i leasingavtalet. Som en allmän regel är det dock oftast billigare att leasa en bil än att köpa den direkt.

Vilken elbil är bäst att köpa?

Svaret på denna fråga beror på ett antal faktorer, bland annat budget, körbehov och personliga preferenser. Några av de bästa elbilarna på marknaden är Tesla Model S, Nissan Leaf och BMW i3. Dessa fordon erbjuder alla utmärkt räckvidd, prestanda och funktioner, vilket gör dem till bra val för alla som är på marknaden för en elbil.

By Jay

Vilken elbil är effektivast? :: Hur uppdaterar jag drivrutinerna till mitt grafikkort?
Användbara länkar