Hem > V > Vilken Elbil Är Effektivast?

Vilken elbil är effektivast?

Allra effektivast i listan är Tesla Model 3 och nya BMW i4. Både Tesla och BMW har även tidigare legat bra till när det gäller förbrukning i elbilar. Hyundai Ioniq brukar också få bra betyg och så blir det även i den här listan, men riktigt lika högt betyg som Model 3 och i4 blir det inte.

Läs mer

Vilken är bästa El suven?

SUV, elektrisk: Skoda Enyaq iV. Minibuss / familjebil: Mercedes EQV. Bästa bil under 25 000 euro: Opel Mokka-e. Den vackraste bilen: Audi e-tron GT. Vilken elbil går längst 2022?

TillverkareModellPremiär
NissanAriya (AWD) 87 kWh2022
NissanAriya (AWD) 87 kWh Performance2022
OraGood Cat2023
Polestar32022

Vilken är den mest prisvärda elbilen?

Kia Soul EV 2020

Kia Soul EV är nu i sin andra generation och delar mycket med Kia e-Niro när det kommer till batteri, räckvidd och övergripande körupplevelse. Det är en aning billigare för den första upplagan, vilket gör detta till en av de mest prisvärda elbilarna med längre räckvidd på vägarna just nu.
Och därefter, vilka elbilar skall man inte köpa? Och automatiseringen börjar bli alltmer avancerad – bilen kan parkera själv, byta körfält, läsa hastighetsskyltar, hålla hastigheten, avstånd, bromsa och så vidare. Så om du skall byta bil nu. Fundera inte på en fossilbil. Köp helst ingen laddhybrid, utan satsa på elbil.

Är det värt att köpa en elbil?

Det är mycket billigare att köra på el än bensin eller diesel. En elbil innebär också lägre skatt. Dessutom blir servicen både billigare och enklare, eftersom elbilen har färre rörliga delar. Elbilar är fortfarande dyrare att köpa än fossilbilar, men man räknar med att priserna kommer att sjunka. Med detta i åtanke, vad kostar det att åka en mil med bil? Reparationskostnader tillsammans med driftkostnader bidrar till att tumregeln är att priset per mil ligger mellan 20 och 35 kronor. Den största kostnaden är värdeminskningen, därefter kommer drivmedlet.

Därefter, hur många mil kör man i genomsnitt på ett år?

Den genomsnittliga årliga körsträckan varierar beroende på typ av ägare. Personbilar som ägs av privatpersoner körde i genomsnitt 1 060 mil och de som ägs av en juridisk person körde 1 222 mil. Bilar ägda av kvinnor kördes kortare sträcka än de ägda av män (Figur 5). Och därefter, vad kostar det att ladda en elbil med dagens elpriser?

Det kostar ungefär 0,12 dollar per kilowattimme att ladda en elbil med dagens elpriser.

Och därefter, vad kostar en elbil per mil 2022?

År 2022 kommer en elbil att kosta cirka 0,15 dollar per mil att köra. I denna kostnad ingår elkostnaden, som förväntas vara cirka 0,12 dollar per kilowattimme år 2022. Den inkluderar också kostnaden för underhåll och däck.

By Starlene

Hur använder man sig av bindestreck? :: Vilken elbil är billigast att äga?
Användbara länkar