Hem > H > Hur Använder Man Sig Av Bindestreck?

Hur använder man sig av bindestreck?

När används bindestreck/divis? [-]

  1. I dubbelnamn, utan mellanslag: Djungel-Stina.
  2. För att binda samman orddelar. Används med ett mellanslag efter strecket:
  3. För att dela upp siffror och ord eller förkortningar och ord. Används utan mellanslag runtom strecket:
  4. Vid avstavning när hela ordet inte får plats.

Läs mer

Vad betyder bindestreck i en text?

Till skillnad mot tankstrecket har bindestrecket, även kallat divis, inga mellanrum omkring sig utan ska skrivas direkt intill omgivande ord. Bindestreckets funktion är att binda ihop ord. Antingen då ett radbrott sker (avstavning) eller vid två ord som sätts ihop (sammansatta ord). Följaktligen, vad betyder semikolon tatuering? Att man har valt semikolon förklarar organisationen med att ett semikolon symboliserar "en mening som författaren hade kunnat avsluta men bestämde sig för att inte göra".

Man kan också fråga hur använda kolon i text?

Kolon används före uppräkningar, förklaringar och exemplifieringar: "Det fanns tre rätter att välja på: lasagne, köttfärssås och pannkakor". Man kan säga att kolon i detta fall motsvarar uttryck i stil med "nämligen", "det vill säga". I dessa fall följs kolon av liten bokstav. Hur ser ett citattecken ut? Hur använder man det? "Citattecken" eller "citationstecken" är tecknen ( " " ) man använder för att markera en direkt kommunikation eller citat, för att markera ord och för att visa att ord har en annan betydelse än den vanliga.

Med tanke på detta, vad är regeln för användning av parenteser?

"Parentes" är tecknen ( ) man använder för att lägga till mer information till en kommunikation och avskilja den. Parentes räknas som ett skiljetecken i svenska språket. Parentesen visar att man skall göra en paus. Ordet "parentes" kommer från grekiska ordet "parenthesis", insättning bredvid. Vilken av dessa meningar använder utropstecknet fel? Du kan använda utropstecken inom parentes för att tala om att du tycker att något är anmärkningsvärt. De målade sitt hus neonrosa (!) i somras. För att markera att något är fel i ett citat brukar man använda utropstecken – eller ordet sic!

Är det stor bokstav efter kolon?

Använd stor bokstav efter kolon när det kommer en fullständig mening. Problemet är uppenbart: Det finns inte tillräckligt med pengar. Använd liten bokstav efter kolon när det följer en ofullständig mening som är en uppräkning, exemplifiering eller förklaring. Vad kallas ett skrivtecken?

Inom datateknik är ett tecken en informationsenhet som i stort sett motsvarar ett grafem, en grafemliknande enhet eller en symbol, t.ex. i ett alfabet eller en syllabisk bokstav.

Och en annan fråga, vad betyder två punkter i text?

De två punkterna i text kallas ellipser och indikerar vanligtvis ett utelämnande eller en paus i texten.

By Camile Ettel

Vilken elbil har den längsta räckvidden? :: Vilken elbil är effektivast?
Användbara länkar