Hem > H > Hur Många Använder Sig Av Sociala Medier?

Hur många använder sig av sociala medier?

Använder sociala medier

83 procent av alla internetanvändare besöker sociala nätverksplatser, vilket är 2 procentenheter fler än förra året. 63 procent svarar att de använder sociala medier dagligen, en ökning på 7 procentenheter.

Läs mer

Därmed, hur påverkar instagram oss positivt?

Studiens resultat visar att respondenterna upplever Instagram som både betydelsefull media och som en "jämförelse-applikation" med negativ inverkan. Studien visar även hur den negativa påverkan i högre grad dominerar upplevelsevärlden. Med tanke på detta, hur kan sociala medier påverka barn och ungas psykiska ohälsa? Det är mängden tid spenderad på sociala medier som är en risk för den psykiska hälsan. Ungdomar som använder sociala medier mer än två timmar per dag riskerar att bli deprimerade. Det visar sig att deprimerade ungdomar spenderar mer tid på sociala medier än friska ungdomar.

Dessutom, hur många påverkas negativt av sociala medier?

När det gäller killar uppger 13 procent att deras självkänsla påverkas negativt av sociala medier. I klassen tror man dock killar också känner press att leva upp till vissa ideal. Vad är fördelar och nackdelar med sociala medier? Resultatet visade att fördelarna med ungdomars användande av sociala medier handlar om sociala kontakter och stöttande nätverk. Nackdelarna berörde ungdomarnas ständiga tillgänglighet, jämförelse med andra och en utsatthet i form av exempelvis mobbning samt en förenklad kommunikation via de sociala medierna.

Folk frågar också vilka effekter skulle det få på vårt samhälle om vi inte litade på massmedias rapportering?

Om tilliten till massmedia inte existerar skulle det försvåra vår roll inom politiken, vi tror inte att vi får rätt information inom alla frågor och kan därför inte ta ställning för att vi saknar kunskap eller också kan heller ej delta i samhällsdebatten som vi borde. Vad skiljer den frihetliga modellen från public service modellen? Vad skiljer den frihetliga modellen från public service-modellen? Den frihetliga modellen är positiv till fri etablering av medier och mer kommersiellt inriktad. Public service-modellen är licensfinansierad och drivs i allmänhetens tjänst. Radions populäritet har börjat sänka medan TV fortfarande är populärt.

Vad är nyhetsvärdering och hur går det till?

Nyhetsvärdering är att utifrån olika kriterier, som identifikation, sensation eller politisk ideologi, bedöma och avgöra vilka nyheter som är så värdefulla att de bör få utrymme och placeras i en nyhetsrapportering av olika slag. Hur trakasserier och mobbning kan förebyggas i sociala medier?

Det finns några olika sätt att förebygga trakasserier och mobbning i sociala medier:
1. Plattformar för sociala medier kan skapa policyer och rutiner som specifikt tar upp trakasserier och mobbning. Twitter har till exempel en användarvillkor som användarna måste godkänna för att få använda plattformen. Dessa användarvillkor innehåller ett avsnitt om kränkande beteende som förbjuder användare att ägna sig åt trakasserier eller mobbning.
2. Plattformar för sociala medier kan också skapa funktioner som gör det lättare för användarna att rapportera trakasserier och mobbning. Twitter har till exempel en "Rapportera Tweet"-knapp som gör det möjligt för användare att snabbt och enkelt rapportera kränkande tweets.
3. Plattformar för sociala medier kan också samarbeta med brottsbekämpande myndigheter för att ta itu med fall av trakasserier och mobbning. I Storbritannien har polisen till exempel ett särskilt online-rapporteringssystem för hatbrott, vilket inkluderar trakasserier och mobbning.
4. Slutligen kan användare av sociala medier ta ansvar för sitt eget beteende och undvika att själva delta i trakasserier eller mobbning. Om du ser någon bli trakasserad eller mobbad på nätet kan du säga ifrån och uppmana andra att göra detsamma.

Vad tycker du om sociala medier?

Jag tycker att sociala medier är ett bra sätt att komma i kontakt med människor och dela information. Men jag tror också att det kan vara ett bra sätt att slösa bort tid och skjuta upp saker och ting.

By Meijer

Vad är total färgblindhet? :: Hur vi påverkas av media?
Användbara länkar