Hem > H > Hur Många Barn Använder Sociala Medier?

Hur många barn använder sociala medier?

Användningen av sociala medier har ökat under det senaste decenniet, främst bland de yngre. Nordicoms undersökning "Mediebarometern 2018" visar att 95 procent av ungdomarna ägnar sig åt sociala medier, mot 83 procent fyra år tidigare.

Läs mer

Och en annan fråga, varför är det åldersgräns?

Syftet med åldersgränserna är att skydda barn från filmer som kan vara till skada för deras välbefinnande. Här kan du läsa mer om hur de fastställs. Med hänsyn till detta, vad finns det för sociala medier? Flera varianter av sociala medier

Exempel på sociala medier är bloggar, Facebook, Twitter, Youtube, Linkedin, Flickr och Slideshare. Även webbplatser som ger besökaren möjlighet att kommentera innehållet är en form av social media.

Kan man skaffa bara Messenger?

Från och med nu går det inte att registrera sig som ny användare med hjälp av sitt telefonnummer. De senaste åren har det varit möjligt att använda Facebook Messenger genom att ange sitt telefonnummer, något som gjort det möjligt att använda tjänsten utan att ha ett Facebook-konto. Hur kommer man in på Messenger? Ladda ner appen och skapa konto

Ladda ner appen Messenger i din appbutik. Så här ser appen ut i din app-butik: 2. För att använda Messenger behöver du ha ett Facebookkonto.

Dessutom, hur får jag in messenger?

Så installerar du

  1. Installera på Android-telefon. Öppna Play Butiken och klicka på sökfältet.
  2. Steg 2. Skriv in Messenger i sökfältet. Klicka på sök.
  3. Steg 3. Klicka på Installera för att ladda ner appen.
Med detta i åtanke, kan man bli scammad på whatsapp? Ett mycket vanligt sätt för bedragare på WhatsApp är att kapa ett konto genom att få tillgång till verifieringskoden för kontot. Det kan gå till så här: Bedragaren erhåller telefonnumret till sitt offer. Bedragaren (åter)installerar WhatsApp på sin telefon eller en annan enhet.

Och därefter, varför ska man inte använda whatsapp?

Som användare bör man även sätta press på leverantören, man ska kunna kräva mer av ett appföretag av den kalibern. Tydligen så har utvecklarna av Whatsapp även löst krypteringen på helt olika sätt på iOS och Android. Det tyder på att de har separata avdelningar/programmerare som löser det "på sitt eget sätt". Kan man lita på WhatsApp?

WhatsApp är lika pålitligt som alla andra kommunikationsplattformar. Det är en säker meddelandeapp med end-to-end-kryptering, vilket innebär att dina meddelanden är privata och inte kan läsas av någon annan än den avsedda mottagaren. WhatsApp har också ett antal säkerhetsfunktioner, t.ex. möjligheten att verifiera identiteten på den person du kommunicerar med, som gör det till en säker och pålitlig plattform.

Folk frågar också vad kan man använda istället för whatsapp?

Det finns några Messenger-appar som erbjuder liknande funktioner som WhatsApp, till exempel Signal, Telegram och Facebook Messenger. Alla tre apparna erbjuder end-to-end-kryptering, gruppchattar, röst- och videosamtal och gör det möjligt för användarna att skicka text, foton och videoklipp. Signal och Telegram erbjuder också självförstörande meddelanden, medan Messenger erbjuder hemliga samtal som använder end-to-end-kryptering.

By Killie Eitnier

Är Instagram bra för barn? :: Vad är det för åldersgräns på WhatsApp?
Användbara länkar