Hem > V > Vad Är Det För Åldersgräns På Whatsapp?

Vad är det för åldersgräns på WhatsApp?

Sedan april 2018 måste man nu vara 16 år för att få ha ett konto på WhatsApp. Åldersgränserna på sociala medier och andra nättjänster handlar alltså inte främst om huruvida barn och yngre tonåringar ska få använda sociala medier eller inte, eller att innehållet där skulle vara olämpligt för dem.

Läs mer

Med tanke på detta, hur gammal måste man vara för att få instagram?

Det här är Instagram

Används mest som mobilapp. Enligt användarvillkoren måste den som skapar en egen profil vara minst 13 år.
Med tanke på detta, hur gammal måste man vara för att använda sociala medier? Det är sedan tidigare åldersgräns på 13 år för att skapa ett konto på vissa sociala medier som Snapchat, Instagram och Facebook. Åldersgränsen har reglerats i användaravtalet mellan den som äger kontot och företaget bakom tjänsten.

Därefter, hur får man messenger utan facebook?

Vad har hänt? Ända sen juni 2015 har man kunnat använda meddelandetjänsten Messenger bara genom att ange sitt mobilnummer, namn eller fotografi (här i Sverige endast via mobilnummer). Men nu har Facebook ändrat på det så att alla nya användare måste ha ett Facebook-konto för att använda tjänsten. Vad är det för skillnad på WhatsApp och Messenger? Till skillnad från Messenger så kräver inte Instagram eller WhatsApp att användare använder sina riktiga namn. Där räcker det med användarnamn som kan bestå av lite vad som helst. Så vad händer till exempel med en användare av WhatsApp som inte har ett Facebook-konto?

Kan man ha WhatsApp utan Facebook?

WhatsApp, som ägs av Facebook sedan början av 2014, har nyss uppdaterat sitt användaravtal. Nya avtalet tillåter företagen att förknippa WhatsApp-konton med ett eventuellt Facebook-konto genom att använda ditt telefonnummer. Hur kan man uppdatera WhatsApp? Du kan uppdatera WhatsApp från Google Play, letar efter applikationsprofilen. Du kan också söka efter uppdateringen från din Android-telefon, i applikationsavsnittet leta efter appen och tvinga sökningen efter en uppdatering. Även om de flesta uppdateringar vanligtvis är automatiska.

Dessutom, kan barn ha instagram?

Alla Instagram-användare måste vara minst 13 år innan de kan skapa ett konto (inom vissa jurisdiktioner kan åldersgränsen vara högre). Konton som representerar någon som är under 13 år måste tydligt ange i kontots biografi att kontot hanteras av en förälder eller ansvarig. Följaktligen, Är du 18 år eller äldre instagram?

Nej, du behöver inte vara 18 år eller äldre för att ha ett Instagramkonto. Du kan skapa ett konto så länge du har en giltig e-postadress och är minst 13 år gammal.

Är Instagram bra för barn?

Det finns inget universellt svar på den här frågan, eftersom lämpligheten av Instagram för barn beror på ett antal individuella faktorer. Några potentiella risker som är förknippade med att låta barn använda Instagram är dock exponering för olämpligt innehåll, cybermobbning och nätpredatorer. Dessutom kan barn vara mer benägna att jämföra sig själva ogynnsamt med andra om de regelbundet ser starkt redigerade och filtrerade bilder av sina jämnåriga på plattformen. Det är därför viktigt att noga övervaka barnens aktivitet på Instagram (och alla sociala medieplattformar) och att föra öppna samtal med dem om onlinesäkerhet och ansvarsfull användning.

By Leena Estell

Hur många barn använder sociala medier? :: Varför går det inte att ladda upp bilder på Facebook?
Användbara länkar