Hem > V > Vad Finns Det För Sociala Medier?

Vad finns det för sociala medier?

Flera varianter av sociala medier

Exempel på sociala medier är bloggar, Facebook, Twitter, Youtube, Linkedin, Flickr och Slideshare. Även webbplatser som ger besökaren möjlighet att kommentera innehållet är en form av social media.

Läs mer

Vilken roll spelar Instagram i samhället?

Instagrams mål är att användare ska enkelt få tillgång till sina vänner och intressen (Instagram, 2020). Det socialpsykologiska perspektivet strävar efter att förstå individer utifrån den sociala kontexten och sociala interaktionen. Därmed, Är sociala medier bra för oss? En fördel med sociala medier är dess förmåga att öka en ung persons möjligheter att dela med sig, bry sig och jämföra sig med andra. Det gör att de kan fokusera på saker som alltid har varit viktiga för unga människor: deras hemligheter, image, utseende och osäkerheter.

Hur påverkas vi av likes?

När någon annan blir ogillad aktiveras hjärnan på samma sätt som om man själv skulle ha blivit ogillad, vilket enligt Irene Perini kan tyda på en aspekt av empati. När någon annan får "likes" har hjärnan dock hittills visat sig vara helt tyst. Irene Perini sammanfattar: – Vi delar sorgen, men inte lyckan! Hur många använder sig av sociala medier? Använder sociala medier

83 procent av alla internetanvändare besöker sociala nätverksplatser, vilket är 2 procentenheter fler än förra året. 63 procent svarar att de använder sociala medier dagligen, en ökning på 7 procentenheter.

Med tanke på detta, hur trakasserier och mobbning kan förebyggas i sociala medier?

Om mobbningen sker på en sociala medier, överväg att blockera mobbaren och rapportera deras beteende på sidan. Sociala medieföretag har en skyldighet att hålla sina användare säkra. Det kan vara till hjälp att samla in bevis – textmeddelanden och skärmdumpar av inlägg på sociala medier – för att visa vad som har hänt. Följaktligen, hur påverkar sociala medier oss omedvetet? Sociala medier skulle kunna leda till ohälsa bland annat genom att de anses förmedla fysiska och psykiska ideal, ökar de sociala skillnaderna, ger ständig tillgång till ny information och är en riskfaktor för stress. Sociala medier innebär även risker som internetmobbning och att dela med sig av för privat information.

Hur påverkas samhället av sociala medier?

Användandet av sociala medier ökar allt mer i takt med att den psykiska ohälsan och stressen ökar i samhället. Studier visar att personer i de lägre åldrarna använder sig mest av sociala medier och efter 25 års ålder minskar användningen. Och en annan fråga, på vilket sätt kan digitala medier försvaga människans egen fantasi?

Digitala medier kan försvaga människors egen fantasi på flera sätt. För det första, om människor ständigt utsätts för mycket stiliserade och polerade bilder kan de börja tro att deras egen fantasi inte är tillräckligt bra. För det andra, om människor förlitar sig för mycket på digitala medier för underhållning kan de få svårare att komma på egna idéer för skoj och lek. För det tredje, om människor använder digitala medier för att fly från sin vardag kan de börja förlora kontakten med sin egen förmåga att dagdrömma och komma på nya idéer.

Hur många ungdomar mår dåligt av sociala medier?

Det finns inget definitivt svar på den här frågan eftersom det inte finns några definitiva uppgifter om hur många ungdomar som mår dåligt av sociala medier. Utifrån tillgänglig forskning är det dock säkert att säga att en betydande minoritet av unga människor upplever negativa känslor i samband med användningen av sociala medier. I en studie fann man till exempel att 32 % av unga vuxna i USA rapporterade att de kände sig "mycket" eller "extremt" oroliga när de tänkte på sociala medier. En annan studie visade att 33 % av tonåringarna i Storbritannien kände sig "oroliga", "upprörda" eller "arga" efter att ha använt sociala medier. En tredje studie visade att användningen av sociala medier var kopplad till ökade känslor av ensamhet, avundsjuka och osäkerhet hos ett urval unga vuxna. Så även om vi inte kan säga definitivt hur många unga människor som mår dåligt av sociala medier är det tydligt att det är en betydande minoritet.

By Seena

Hur man skriver en text med egna ord? :: Varför blir min Macbook Pro så varm?
Användbara länkar