Hem > V > Vilket Nätverksprotokoll Använder Sig Ping Utav?

Vilket nätverksprotokoll använder sig Ping utav?

ICMP som är en förkortning för Internet Control Message Protocol är ett protokoll som används för ruting och annan funktionalitet samt för kontroll och felmeddelandehantering i ett TCP/IP-nät. Programmen ”ping” och ”traceroute” är exempel på program som använder ICMP.

Läs mer

Vad står ICMP för?

Internet Control Message Protocol (ICMP) är ett protokoll som typiskt används för felmeddelanden, routingkontroll och diagnostik. ICMP anses vara en vital del av IP trots att det tekniskt sett är byggt ovanpå IP likt TCP och UDP. Följaktligen, varför pingar man? Ping-kommandot används vanligtvis som en enkel metod för att kontrollera att en dator kan kommunicera över nätverket med skrivaren.

Man kan också fråga vad gör man med kommandot ping?

Ping är ett datornätverksverktyg för IP-nätverk.

Det används för att undersöka om en viss dator är åtkomlig via nätverket. Det ger även information om tiden det tar för paketet att ta sig fram till mottagaren. Att pinga betyder ungefär att se om en annan dator eller person svarar på ett anrop.
Med tanke på detta, vad gör ipconfig release? Om man fortfarande misstänker problem med den adress datorn erhållit via DHCP så kan man ge kommandot "ipconfig /release" följt av "ipconfig /renew". I Windows XP är det enklare, DHCP-lånet förnyas om man väljer att reparera nätverksanslutningen. Om din maskin valt en IP-adress som börjar på 169.254.

Vad är bra ping tid?

För att du ska kunna prestera lika bra som dina motståndare är en låg ping nästintill ett måste. Givetvis behöver man inte under 10 i ping för att kunna prestera, men det hjälper. Att spela mot motståndare på under 5 ping när man själv ligger på 40+ kan vara frustrerande. Hur får man bättre svarstid? 7 enkla knep som ger dig snabbare wifi

  1. Kolla operatören. Första steget är att fundera på vilken typ av uppkoppling du har och vilken hastighet du har avtalat med din operatör om.
  2. Uppgradera routern.
  3. Placera routern rätt.
  4. Fly trängseln.
  5. Använd sladd.
  6. Delat nät.
  7. Täck luckorna.

Och en annan fråga, hur pingar man en ip-adress?

Testa anslutningen genom att pinga

  1. Pinga genom att skriva Start > Kör.
  2. Skriv cmd i fönstret Kör och klicka på OK. Ett svartvitt kommandoradsfönster visas.
  3. Skriv ping följt av en IP-adress eller en DNS-adress.
  4. Utför kommandot genom att trycka på Retur. Tre användbara exempel:
Hur använder man ping?

Ping är en programvara för administration av datornätverk som används för att testa om en värd kan nås i ett IP-nätverk (Internet Protocol). Det mäter rundgångstiden för meddelanden som skickas från den ursprungliga värddatorn till en måldator och som ekas tillbaka till källan. Ping fungerar genom att skicka ICMP-paket (Internet Control Message Protocol) med ekoförfrågningar till målvärden och vänta på ett ICMP-ekosvar.
För att använda ping öppnar du en kommandotolk och skriver "ping" följt av målets IP-adress eller värdnamn. Om du till exempel vill pinga Google skriver du "ping google.com" och trycker på Enter.

Man kan också fråga hur gör man för att pinga en viss ip-adress på windows 10?

Om du vill pinga en specifik IP-adress i Windows 10 kan du använda kommandotolken. Detta gör du genom att trycka på Windows-tangenten + X för att öppna Power User-menyn och sedan välja Command Prompt (Admin).
I kommandotolken skriver du "ping" följt av den IP-adress du vill pinga och trycker sedan på Enter. Om du till exempel vill pinga IP-adressen 8.8.8.8.8 skriver du "ping 8.8.8.8.8" och trycker på Enter.

By Olav

Hur felsöker man nätverk? :: Hur man skapar en databas?
Användbara länkar