Hem > V > Vad Är Färgprofil?

Vad är färgprofil?

En ICC-profil, även kallad färgprofil, är en beskrivning av grundfärgerna som används i en enhet och är egentligen bara en numerisk presentation av färgerna i en färgrymd. Den översätter färgerna till siffror och gör det möjligt för olika enheter att tolka information på liknande sätt.

Läs mer

Vad betyder färgrymd?

En färgrymd är ett definierat intervall av färger. Välkända färgrymder är sRGB, AdobeRGB, och ProPhotoRGB. Människans synsinne är inte en enkel RGB-sensor, men vi kan approximera hur ögat svarar med ett CIE 1931-kromacitetsdiagram som visar människans visuella svar som en hästskoform. Var lägger man ICC profiler Mac?

Platsen för ICC-profiler på en Mac kan variera beroende på vilken version av OS X du använder. I allmänhet lagras ICC-profiler i mappen /Library/ColorSync/Profiles. Om du kör en nyare version av OS X kan profilerna dock lagras i mappen /Users//Library/ColorSync/Profiles.

Med tanke på detta, var lägger man joboptions?

Det finns några olika sätt att lagra jobbalternativ, beroende på programmet. I Acrobat lagras jobbalternativ till exempel i mappen Presets/Joboptions. I Photoshop lagras de i mappen Settings/Joboptions.

By Gentille

Vad menas med Intel Core i5? :: Vilken ICC-profil?
Användbara länkar