Hem > V > Vilken Icc-Profil?

Vilken ICC-profil?

Fråga alltid ditt tryckeri om du är osäker vilken ICC-profil som ska användas för din specifika trycksak. Det är flera olika organisationer som arbetar med att ta fram och utveckla dessa standarder, därför kan det vara lite krångligt att hålla reda på vilken profil som är till vad.

Läs mer

Vad är Joboptions?

Genom att exportera dina trycksaker med våra PDF-exportinställningar (joboptions) är alla inställningar såsom skärmärken redan inställda. Joboptions lägger du till via Adobe PDF-förinställningar i ditt Adobeprogram. Var lägger jag ICC profiler Mac? På Mac behöver du manuellt kopiera filen till rätt mapp för att installera den. Mappen som filen ska ligga i är Library > Colorsync > Profiles. Svensk version: Bibliotek > Colorsync > Profiles. Därefter kan du använda profilen i valfritt program.

Folk frågar också vad är en färgprofil?

En färgprofil är en uppsättning data som beskriver färgegenskaperna för en viss enhet eller visningsmiljö. Profilen innehåller information om enhetens eller miljöns färgrymd, vitpunkt och primära färger. Den kan också innehålla uppgifter om gamutmappning som gör det möjligt att korrekt översätta färger från ett färgutrymme till ett annat. Vad betyder färgrymd?

Ett färgutrymme är en specifik organisation av färger. Färgrummen har tre dimensioner, som representerar de olika färger som kan framställas av en kombination av rött, grönt och blått ljus. Det vanligaste färgutrymmet är RGB-färgutrymmet, som använder rött, grönt och blått som grundfärger.

By Esmaria

Vad är färgprofil? :: Vad är fogra 39?
Användbara länkar