Hur kan man lita på Aftonbladet?
Ingen kan längre lita på innehållet i Aftonbladet, men å andra sidan är det ändå nästan ingen som har högt förtroende för tidningen. I Medieakademins förtroendebarometer ligger Aftonbladet i den absoluta botten och det har den gjort länge.
Vilka nyheter kan man lita på?
Alla kan luras av vinklade och falska nyheter. Det bästa sättet att avgöra om nyheter går att lita på eller ej är att följa vissa vetenskapliga principer och hantera nyheter på samma sätt som professionella faktagranskare. Folk frågar också hur gör du en källkritisk analys av en nyhet? Att granska en text för att avgöra hur tillförlitlig den är när den beskriver eller bedömer något är att göra en källkritisk analys. I första hand gäller det att svara på frågan om textens uppgifter är riktiga eller oriktiga. Men en källa kan vara otillförlitlig även på andra sätt än genom falska upplysningar.
Och en annan fråga, hur får aftonbladet pengar?
Under kvartal fyra 2016 var Aftonbladets onlineintäkter 257 miljoner kronor medan printintäkterna stannade på 248 miljoner kronor skriver branschtidningen Journalisten. För helåret totalt 2016 redovisar Aftonbladet en intäkt på 1,933 miljarder kronor och av detta stod onlineintäkterna för 46 procent. Med tanke på detta, vem är äger aftonbladet? Aftonbladet ägs sedan 1996 av den norska mediekoncernen Schibsted, som i Sverige också äger Svenska...
Dessutom, vem granskar aftonbladet?
Aftonbladet är anslutet till Medieombudsmannen och Mediernas etiknämnd och förhåller sig därmed till de pressetiska reglerna. Hur mycket kostar Aftonbladet papperstidning? ✓Magasinen Aftonbladet TV, Härligt Hemma, Söndag och Klick. Skaffa e-tidningen - 49 kr första månaden! Första månaden för 49 kr, prenumerationen löper sedan vidare med 129 kr / mån.
Hur komma i kontakt med Aftonbladet?
Aftonbladet Kundtjänst – E-post
E-postadressen till Aftonbladets kundservice är: [email protected]. Därmed, vad i medierna kan man lita på?
Det finns inget enkelt svar på denna fråga. I allmänhet är det bäst att konsultera flera källor innan man drar några definitiva slutsatser. Men även då kan det vara svårt att avgöra vad som är tillförlitligt och vad som inte är det. Ett sätt att hjälpa till att bedöma en källas tillförlitlighet är att titta på dess meriter. Om en källa har en historia av att vara korrekt är det mer troligt att den är pålitlig. Ett annat sätt att utvärdera en källa är att titta på dess metoder. Om en källa är öppen med hur den har samlat in sin information är det oftast ett gott tecken. Slutligen är det också viktigt att ta hänsyn till källans motiv. Om en källa har möjlighet att vinna något på att sprida falsk information är det mindre troligt att den är trovärdig.
Vilka sidor är pålitliga?
Svaret på denna fråga beror på vad du menar med "pålitlig". Om du letar efter webbplatser som är tillförlitliga och ger korrekt information finns det ett antal sätt att utvärdera detta. Ett sätt är att titta på om webbplatsen är ansluten till en välrenommerad organisation eller institution. Ett annat sätt är att läsa recensioner av webbplatsen för att se vad andra användare har sagt om dess tillförlitlighet. Slutligen kan du också kontrollera om webbplatsen har verifierats av en oberoende organisation för faktagranskning.