Hem > V > Vad Gör En Switch I Ett Nätverk?

Vad gör en switch i ett nätverk?

En switch gör det möjligt för nätverksenheter att utbyta data med varandra lokalt, genom funktioner även i de enklaste switcharna kan nätverkstrafiken fungera med ett viss mått av intelligens för att minska svarstider genom att effektivisera trafiken i nätverket.

Läs mer

Hur koppla switch och router?

Att koppla en enhet till en switch innebär att man kopplar en nätverkskabel mellan enheten och switchen. Denna kabel kan vara en fiberkabel eller kopparkabel. Att koppla samman enheter med en switch gör det möjligt för dem att utbyta information med varandra. Hur vet en switch vart ett paket ska skickas? En switch jobbar nämligen efter modellen att den bara skickar trafik till rätt port. Kommer det in ett paket i switchen så läser switchen av vilken destinations MAC-adress som paketet ska till, och så jämför den destinationen med sin tabell för att se om den vet var MAC-adressen finns någonstans.

Följaktligen, hur kopplar man ett nätverk?

Trådlöst nätverk i hemmet

  1. Börja med att införskaffa en router med inbyggt wifi.
  2. Anslut routern till väggens internetuttag med hjälp av nätverkskabeln.
  3. Koppla in strömadaptern i routern och vägguttaget, om den börjar lysa har den startat.
  4. Anslut datorn till nätverket.
Dessutom, kan man ha flera switchar i ett nätverk? Många nätverksprodukter har en så kallad dual-LAN-funktion. Det innebär att de kan använda sina två nätverksportar för redundant anslutning. Produkten kan därmed anslutas till nätverket via exempelvis två olika switchar och därigenom uppnå högre driftsäkerhet.

Hur förklarar man vad internet är?

Internet är världens största nätverk. Det är absolut inte bara datorer som är anslutna till nätverket utan det är även alla möjliga slags enheter så som smartphones, läsplattor och smarta teknikprylar. Genom internet kan man utbyta en stor mängd information mellan olika enheter. Kan man koppla en router till en router? För att lyckas med detta bör du placera routern i samma rum som du har ditt nätverksuttag eller modem. Koppla in strömkabeln i ett uttag och i din router. Gör sedan detsamma med nätverkskabeln, vilken kopplas in i nätverksuttaget eller modemet samt i routern. Du bör nu se att ikonerna på routern börjar lysa och blinka.

Och därefter, vad kan en router göra som en vanlig switch inte kan?

1. Switchen. En switch har till skillnad från en router ingen möjlighet att ta emot en nätverks/internet-signal (från exempelvis ett vägguttag) och skicka vidare den till fler än en dator. Vill du alltså koppla in flera datorer till ditt modem eller nätverksuttag kommer det inte fungera med en switch. Folk frågar också hur många routrar kan man ha?

Det finns inget som hindrar att du använder flera olika routrar i ditt nätverk, men det är inte alltid nödvändigt. Om du har ett trådlöst nätverk kommer du bara behöva en router, men om du har ett stort nätverk med flera anslutna enheter kan det vara bäst att använda flera routrar. Detta gör det möjligt att styra trafiken på ett bättre sätt och förhindra att nätverket blir överbelastat.

Vad är skillnaden på switch och hub?

En switch använder sig av nätverksadressering för att dirigera trafik till rätt anslutna enheter, medan en hub använder en Broadcast-metod för att skicka all inkommande trafik till alla anslutna enheter.

By Lewse Pineiro

Vad är Attributdata i en geografisk databas? :: Måste man ha alla färgpatroner?
Användbara länkar