Hem > V > Vilken Nivå Arbetar En Switch På?

Vilken nivå arbetar en switch på?

Packet skickas ut på den port som matchar MAC adressen. Ifall den inte hittar mottagaren skickar den en ARP förfrågning för att ta reda på vilken port mottagaren är på. En Lager 2 switch arbetar på Datalänkslagret eftersom switchen använder sig av MAC adressen för att skicka data.

Läs mer

Och därefter, vad är skillnaden mellan en l3 switch och en router?

Vad skiljer en switch och en router? Det mest grundläggande är att switchar ger möjlighet för enheter i nätverk att kommunicera, routrar ansluter nätverk till varandra. När datorer på ett nätverk vill ansluta till ett annat behövs en router. På motsvarande sätt, vad är en dum switch? Switchen är dock inte en dum enhet, utan den kan styra datatrafik mellan olika noder i nätverket samtidigt som den håller reda på vilka nätverksenheter som sitter var, det gör att switchen bara skickar information till det nätverkssegment den sitter på, annars skulle nätet fyllas med trafik så fort någon enhet skickade

Därmed, vilken topologi använder skapas av en switch?

I ett lite större lokalt nätverk är annars det absolut vanligaste att man bygger en träd-topologi, det vill säga att en central switch knyter ihop flera lokala switchar som förgreningar från stamnätet. Vad är switching? Switching är det jobb som utförs av Switchar i ett nätverk. Precis som routrar så skickar switchar vidare trafik baserat på vart trafiken ska någonstans, alltså vilken destinationsadress trafiken har. Men switchar arbetar inte med IP-adresser som routrar gör, utan med något som kallas för MAC-adresser.

Hur arbetar en switch?

Switchar utökar antalet portar på en router. Det gör att klienter som ansluter via switchen kan kommunicera med klienter som är anslutna direkt till routern. En switch utökar antalet portar på en router. Switchar finns i 100 Mb/s-utförande och 1 Gb/s-utförande. Kan man splitta en nätverkskabel? Med en kabeldelare kan två signaler samsas på en nätverkskabel. För detta krävs en kabeldelare i varje ände. Det går inte att använda kabeldelaren som en switch. Lösningen begränsar hastigheten till 100 Mb/s.

På motsvarande sätt, kan man använda en router som en switch?

En accesspunkt fungerar som en trådlös switch. Precis som det går att använda en switch för att ansluta flera trådbundna datorer till routern, kan en accesspunkt användas för att ansluta flera trådlösa datorer till routern. Exempel på accesspunkt (kopplas med kabel till routern). Kan man koppla en router till en router?

Ja, det är möjligt att ansluta en router till en router. Detta är vanligt när två routrar används i samma nätverk. Om du till exempel har ett nätverk med två våningar kan du använda en router på varje våning för att ansluta de två våningarna till varandra.

Med tanke på detta, vad kan en router göra som en vanlig switch inte kan?

En router är en enhet som vidarebefordrar datapaket mellan datornätverk för att skapa ett överlagrat internetnätverk. En router är ansluten till två eller flera dataledningar från olika nätverk. När ett datapaket kommer in på en av linjerna läser routern adressinformationen i paketet för att bestämma den slutliga destinationen. Med hjälp av information i sin routingtabell eller routingpolicy dirigerar den sedan paketet till nästa nätverk på sin resa.
En switch är en enhet som tillhandahåller en fysisk anslutning mellan datorer och andra enheter i ett nätverk. En switch är vanligtvis ansluten till flera datorer eller andra enheter och använder särskild programvara för att hantera trafikflödet mellan dem.

By Kirkwood

Vad är skillnaden på en router och ett modem? :: Vad är central och spridningsmått?
Användbara länkar