Hem > V > Varför Slutar Bankid Att Fungera?

Varför slutar BankID att fungera?

I takt med att nya versioner av operativsystemen Android och IOS släpps skiftar Apple och Google även fokus på säkerhetsuppdateringar till dessa. Säkerhetsaspekten är också anledningen till att mobilt Bank-ID nu slutar att fungera med versioner som har flera år på nacken.

Läs mer

Hur förnyar jag mitt mobila BankID Swedbank?

I internetbanken

  1. Ladda ner BankID säkerhetsapp från App Store eller Google Play till din mobiltelefon.
  2. Logga in i internetbanken via webbläsaren.
  3. I menyn till vänster, tryck på Övriga tjänster.
  4. Tryck på Mobilt BankID.
  5. Under Mobilt BankID, följ instruktionerna och beställ eller förnya.
Med detta i åtanke, måste man förnya bankid? Varför meddelar ni att mitt BankID snart går ut, när det gäller lång tid framöver? Det kan vara så att du har mer än ett BankID. Om dina BankID är beställda vid olika datum löper de också ut olika datum. När giltighetstiden passerat för ett BankID blir det ogiltigt och du ser det inte längre i internetbanken.

Folk frågar också hur länge varar mobilt bankid?

Giltighetstid och tekniska förutsättningar. Hur lång är giltighetstiden för Mobilt BankID? Ett Mobilt BankID som du laddar ner från BankID självservice är giltigt i fem år. Om du laddar ner det från Internetbanken Privat är det endast giltigt i två år. Dessutom, varför försvinner mobilt bankid? Vilka Android-mobiler kommer inte mobilt BankID fungera på? Det torra svaret är alla androidmobiler som inte stöder Android 6 (Marshmallow) eller högre. Det vill säga till exempel enheter som är fast på Android 5 (Lollipop). Tyvärr, det finns för många Android-mobiler för att göra en komplett lista.

Folk frågar också när slutar mobilt bankid fungera?

I juni börjar nya systemkrav för mobilversionerna av Bank-ID att gälla. Säkerhetsskäl är återigen anledningen. Om ett halvår slutar Bank-ID att fungera med IOS 10 och 11 samt Android 5, även känt som Lollipop. Hur förnyar man Mobilt Bank ID? Hur förnyar jag mitt BankID?

  1. Logga in på Mina sidor med din säkerhetsdosa eller BankID.
  2. Klicka på BankID på startsidan.
  3. Klicka på Skaffa nytt Mobilt BankID eller Skaffa BankID på datorn.
  4. Använd din säkerhetsdosa eller BankID för att godkänna ett nytt BankID.
  5. Följ instruktionerna för att fullfölja nedladdningen av BankID.

Därmed, hur byter man bankid till en annan mobil?

Du behöver ha tillgång till banks "dosa" eller liknande alternativ säkerhetslösning för att aktivera ett nytt BankID om det befintliga slutar fungera eller om du vill gå tillbaks till standardappen. BankID betatestar en ny version av BankID säkerhetsapp för Android. Hur får man över BankID till ny telefon?

Det finns två sätt att överföra BankID till en ny telefon. Det första sättet är att inaktivera BankID på den gamla telefonen och sedan aktivera det på den nya telefonen. Det andra sättet är att använda verktyget BankID Migration Tool. Med detta verktyg kan du överföra BankID från en telefon till en annan utan att behöva avaktivera det på den gamla telefonen.

Hur aktiverar man ett nytt BankID?

Om du behöver aktivera ett nytt BankID finns det några steg du måste följa. Först måste du besöka BankID-webbplatsen och skapa ett konto. När du har skapat ett konto måste du logga in och välja alternativet "Aktivera BankID". Du kommer då att bli ombedd att lämna vissa personuppgifter, till exempel ditt namn, din adress och ditt födelsedatum. När du har lämnat dessa uppgifter kommer du att bli ombedd att skapa en PIN-kod. När du har skapat en PIN-kod kan du aktivera ditt BankID och använda det för att logga in på ditt konto.

By Stouffer

Varför är mitt BankID spärrat Handelsbanken? :: Vad ingår i Svenska Bankföreningens uppdrag?
Användbara länkar