Hem > H > Hur Gör Man Bildkällor?

Hur gör man bildkällor?

hur manbildkällaman

Informationen som du ska ange är:

  1. Eventuell titel på bilden/verket.
  2. Vem upphovspersonen är.
  3. Vilken licens bilden har.
  4. Länk till sidan där du hittat bilden, helst ursprungskällan.

Läs mer

Därmed, hur skriver man bildkälla?

I figurförteckningen eller referenslistan anger du:

  1. Upphovspersonen till illustrationen.
  2. Källans utgivningsår.
  3. Illustrationens titel.
  4. Vilken sorts illustration det är, t ex [fotografi]
  5. Ordet I: följt av referens till källan, t ex upphovsperson, titel, förlagsort och förlag.
Följaktligen, Är bilder bilagor? Var du placerar din bild eller figur i uppsatsen (APA)

Du kan välja att antingen samla dina figurer eller bilder, var och en på en egen sida, som en bilaga i slutet av din uppsats (efter referenslistan).

Och därefter, hur refererar man till tabeller?

Så refererar du till tabeller och figurer:

Tabellen/figuren ska vara rubriksatt med kursiv text. Rubriken står under numreringen. Tabellen/figuren kan ha en förklarande text för att beskriva innehåll i tabellen/figuren som behöver förtydligas (till exempel förklaringar av förkortningar eller asterisker).
Med tanke på detta, hur hänvisar man till en bilaga? För att referera till en bilaga kopplad till uppsatsen anges bilagans namn i den löpande texten. Refererade bilagor skall inte anges i referenslistan. Återge ett citat ordagrant som det står i originalverket.

Följaktligen, hur använder man sig av fotnoter?

Fotnoter skrivs längst ner på textsidan, vid sidans sidfot. Normalt används siffror i löpande ordning satta i exponentläge som nottecken, men ibland förekommer också, främst då nottecknet kan misstas för exponent som i potensform, andra tecken. Oftast används noterna för att ange en källhänvisning. På motsvarande sätt, hur gör man källhänvisning oxford? Källhänvisningar är en hänvisning till en källa i den löpande texten. I Oxfordsystemet, som också kallas (fot-)notsystemet, består källhänvisningen normalt av en upphöjd siffra efter meningen (kallas not) och en fotnot längst ner på sidan i form av en siffra som följs av förklarande text eller en källhänvisning.

Vad ska du tänka på när du illustrerar din text med en figur?

Tänk på att du i många fall behöver tillstånd från förlaget för att få publicera en bild i din text samt att detta ska framgå under figuren. Undantag är då det anges att bilden är fri för användning (Public Domain) och ibland har den och en så kallad Creative Commons-licens. Hur refererar man till en PowerPoint?

För att kunna hänvisa till en PowerPoint måste du använda rätt programvara. PowerPoint är ett program som ingår i Microsoft Office-paketet. För att öppna PowerPoint måste du hitta PowerPoint-ikonen på din dator och dubbelklicka på den. När PowerPoint är öppen kan du börja skapa din presentation.

Hur ange bilaga?

En bilaga kan specificeras på flera olika sätt, beroende på det aktuella programmet. I allmänhet kan en bilaga anges med hjälp av filnamn, sökväg eller URL. Dessutom kan en bilaga ofta specificeras med hjälp av dess MIME-typ.

By Karp Stoudt

Får man lägga ut bilder på sina barn? :: Vad betyder en tunna?
Användbara länkar