Hem > V > Vad Ska Man Göra Om Man Blivit Lurad På Blocket?

Vad ska man göra om man blivit lurad på Blocket?

Om du misstänker att du har råkat ut för ett bedrägeri genom en kontakt du fått via Blocket ber vi dig: Kontakta Blockets kundsäkerhetscenter och anmäla händelsen till oss. Det gör du antingen via frågeformuläret, välj rubriken “Kundsäkerhet”, eller genom att anmäla annonsen i fråga.

Läs mer

Man kan också fråga Är blocket betalning säkert?

När du köper och säljer prylar på Blocket med frakt kan du använda vår Frakt med säker betalning. Då sköter du hela affären via chattfunktionen och betalningen går via oss. Du som säljer skickar ingenting förrän köparen betalat och du som köper hämtar ut och kontrollerar varan innan pengarna förs över till säljaren. Kan man bli lurad på Swish? Till exempel luras du till att uppge svarskoder från kortläsaren, använda ditt BankID, signera en Swish-betalning eller uppge ditt kortnummer. Dessa uppgifter används sedan för att lura sig in på internetbanken eller orsaka en ekonomisk skada.

Med detta i åtanke, kan man lita på blocket?

Vi har en nollvision mot bedrägerier och jobbar förebyggande för att du ska kunna känna dig trygg på Blocket. De faktiska bedrägerierna på Blocket har minskat drastiskt de senaste åren och de bedrägerier som begås utgör en försvinnande liten del av all handel (inte ens en promille). Med detta i åtanke, vad är ett bedrägeribrott? Bedrägeri är enligt svensk lag ett brott, som består i att någon medelst vilseledande förmår annan till handling eller till att underlåta något som medför vinning för gärningsmannen och skada för den vilseledde enligt 9 kap. brottsbalken (1962:700).

Folk frågar också när blir det grovt bedrägeri?

Den allvarligare graden av bedrägeri kallas för grovt bedrägeri. Det kan innebära att gärningspersonen har missbrukat ett allmänt förtroende, använt handlingar som är förfalskade, utfört en särskilt farlig gärning eller utsatt ett offer för en särskild kännbar skada. Med hänsyn till detta, kan man bli lurad på blocket paket? Problemet med den tjänsten är väl att man kan bli lurad som säljare istället.. Om de inte ändrat något på senaste. Både Blocket paketet och PayPal är farligt som säljare. Är köparen oärlig så blir man blåst.

Är det säkert att skicka Blocketpaket?

Frakt med säker betalning (även känt som Blocketpaketet) är vårt säkra sätt att köpa och sälja på distans över hela Sverige. Vi samarbetar med Rocker och Schenker för att erbjuda en tjänst till våra användare där vi håller pengarna efter att köparen har betalat. Måste man swisha tillbaka om någon Swishat fel?

Det finns inget slutgiltigt svar på den här frågan, eftersom det beror på den specifika situationen där någon Swishats fel. I vissa fall kan det vara nödvändigt att swisha tillbaka för att rätta till misstaget, medan det i andra fall kanske inte är nödvändigt. I slutändan bör beslutet om huruvida man ska swisha tillbaka eller inte i en viss situation fattas utifrån de specifika omständigheterna och målen för personen som swishatar.

Kan man bli hackad på Swish?

Ja, du kan bli hackad på Swish. Det finns flera rapporter om att Swish har hackats, och i vissa fall har personlig information och pengar stulits. Även om Swish är en säker plattform finns det alltid risker förknippade med alla onlinetjänster, och det är viktigt att vara medveten om dessa risker när man använder alla onlinetjänster.

By Maiah Brendel

Vad är blocket paket? :: Hur mycket är grovt bedrägeri?
Användbara länkar