Hem > V > Vad Kan Man Göra Om Man Har Blivit Lurad På Blocket?

Vad kan man göra om man har blivit lurad på Blocket?

Om du misstänker att du har råkat ut för ett bedrägeri genom en kontakt du fått via Blocket ber vi dig: Kontakta Blockets kundsäkerhetscenter och anmäla händelsen till oss. Det gör du antingen via frågeformuläret, välj rubriken “Kundsäkerhet”, eller genom att anmäla annonsen i fråga.

Läs mer

På motsvarande sätt, kan man bli lurad med blocketpaket?

Problemet med den tjänsten är väl att man kan bli lurad som säljare istället.. Om de inte ändrat något på senaste. Både Blocket paketet och PayPal är farligt som säljare. Är köparen oärlig så blir man blåst. Kan man lita på Blocket? Vi har en nollvision mot bedrägerier och jobbar förebyggande för att du ska kunna känna dig trygg på Blocket. De faktiska bedrägerierna på Blocket har minskat drastiskt de senaste åren och de bedrägerier som begås utgör en försvinnande liten del av all handel (inte ens en promille).

Med hänsyn till detta, Är det säkert att handla på blocket?

Använd frakt med säker betalning

Då sköter du hela affären via chattfunktionen och betalningen går via oss. Du som säljer skickar ingenting förrän köparen betalat och du som köper hämtar ut och kontrollerar varan innan pengarna förs över till säljaren. Tryggt och säkert för er båda.
Folk frågar också kan man få tillbaka sina pengar vid bedrägeri? Om du har blivit utsatt för ett bedrägeri ska du kontakta polisen! Du ska också kontakta banken och göra en reklamation. Finns det möjlighet för banken att stoppa betalningar eller få tillbaka pengar via chargeback så kommer man att göra det. Tyvärr är möjligheten att få tillbaka pengar den vägen mycket liten.

Vilken försäkring täcker bedrägeri?

Jag har blivit utsatt för bedrägeri eller stöld. Kan jag få ersättning från Brottsoffermyndigheten? Du kan ha rätt till ersättning från Brottsoffermyndigheten om en dömd gärningsperson inte kan betala skadeståndet och du inte har någon försäkring som täcker hela skadan. Ersättningen kallas brottsskadeersättning. Följaktligen, när får man pengarna blocketpaket? Pengarna betalas ut automatiskt efter ~24 timmar (tar då 5 minuter att få dem om man har en av de stora bankerna). Nyttjade blocketpaketet igen denna vecka allt gick fint.

Med detta i åtanke, vad kostar det att skicka med blocketpaketet?

Erbjud köparen vår frakttjänst – helt kostnadsfritt för dig som säljare. Blockets frakt med säker betalning ger en sömlös affär och garanterat betalt. Man kan också fråga Är blocket betalning bra?

Svaret på denna fråga beror på ett antal faktorer, bland annat de specifika villkoren för gruppbetalningsarrangemanget, de varor eller tjänster som köps, marknadsförhållandena vid tidpunkten för köpet samt köparens och säljarens förhandlingspositioner. I allmänhet är en gruppbetalning en klumpsumma för varor eller tjänster som betalas på en gång, snarare än i delbetalningar. Gruppbetalningar kan vara fördelaktiga för både köpare och säljare, eftersom de kan förenkla köpprocessen och undvika behovet av löpande fakturering och betalningar. Gruppbetalningar kan dock också vara ofördelaktiga, eftersom de kan binda upp stora kapitalbelopp och kan vara svåra att förhandla om.

Och en annan fråga, måste man ha ett konto för att sälja på blocket?

Nej, du behöver inte ha ett konto för att sälja på blocket. Du kan skapa ett konto om du vill, men det är inget krav.

By Carissa

Hur skickar man Blocket paket? :: Hur fungerar Rocker Blocket?
Användbara länkar