Hem > V > Varför Ringer De Och Lägger På?

Varför ringer de och lägger på?

Det som kan ske då är att de som är avsändare för samtalet sedan säljer vidare ditt nummer eller att robotsamtal kommer oftare till dig. Får du ett samtal där någon utger sig för att vara din bank eller någon liknande tjänst är det säkrast att lägga på.

Läs mer

På motsvarande sätt, varför ringer +44?

Telefonnumren från Storbritannien börjar på siffrorna +44. Dessutom, hur får man utländska nummer att sluta ringa? Tryck på de tre horisontella linjerna längst upp till höger i appen och välj sedan Inställningar > Blockera > Min blocklista. Tryck sedan på plus-ikonen nere till höger och välj Blockera en nummerserie. Nu kan du skriva in exempelvis +216 för att blockera alla samtal från ett specifikt land.

Varför får jag en massa samtal från utlandet?

Telefonen ringer bara en enda kort signal så att du inte hinner svara och samtalen kommer från hela världen. Det här kallas för wangiri-bluffen efter dom japanska orden "wan" som betyder "en gång" och "giri" som betyder "häng upp" De som ringer vill inte att du ska svara. Därefter, hur mycket kostar det att ringa till england?

Mobil2.00 kr/min
Fast telefon2.00 kr/min
SMS0.45 kr
MMS0.99 kr
Öppningsavgift0.95 kr

Vad är Robotsamtal?

Ett robotsamtal är ett telefonsamtal som spelar upp förinspelade meddelanden genom ett program för automatisk uppringning. Miljontals människor rings upp varje dag. Om du svarar och hör ett förinspelat meddelande och inte en riktig person så lyssnar du på ett robotsamtal. Folk frågar också kan man se vem som ringer på inget uppringnings id? Kan man ta reda på vem som ringer från "inget uppringnings-id"? Ja, det är möjligt att få fram detta. Tre erbjuder en tjänst för att ta reda på vilka som har ringt ett visst nummer under en viss period. Detta innefattar då även dolda nummer som har ringt.

Därefter, kan man få betala för att svara i telefon?

Alltid gratis att svara

Ett rykte som florerat i helgen är att det kostar pengar även när man svarar på den här typen av samtal. Det stämmer inte, påpekar Camilla Brogren på Telekområdgivarna. – Man kan aldrig bli debiterad för att man svarar på ett samtal.
Därmed, hur gör man för att blockera ett nummer?

Det finns några sätt att blockera ett nummer, men det vanligaste är att lägga till numret i telefonens svarta lista. Detta kan du göra via telefonens inställningar, och när numret väl har lagts till får du inte längre några samtal eller sms från det numret. Du kan också installera en app för samtalsblockering, som ger dig mer kontroll över vilka nummer som blockeras och gör att du kan blockera nummer från okända eller privata nummer.

Vem har ett visst nummer?

Det finns inget slutgiltigt svar på denna fråga. Det bästa sättet att ta reda på vem som har ett visst nummer är att fråga runt eller söka på nätet. Om du ber om någons telefonnummer kan de ge dig det om de känner sig bekväma med att göra det. Om du letar efter ett företags telefonnummer kan du vanligtvis hitta det på deras webbplats. Om du letar efter ett personligt telefonnummer kan du kanske hitta det via en sökmotor som WhitePages.

By Egbert

Hur hittar man en bokcirkel? :: Hur skriver man ett mobilnummer med landskod?
Användbara länkar