Hem > N > När Använder Man Dessa?

När använder man dessa?

Dessas, till sist, är ägandeformen av det demonstrativa pronomenet dessa, pluralis av denne, denna, detta. Dessa former är rätt skriftspråkliga. I ledigare språk använder man de här eller de, deras: De här formerna, dom formerna (talspråk), deras användning.

Läs mer

Är detta talspråk?

Grammatik: Efter detta används obestämd form (efter det här används bestämd form). I västsvenskt och sydsvenskt talspråk är dock detta följt av bestämd form vanligt (och åtminstone traditionellt den "normala" formen snarare än det här). Folk frågar också vad betyder ordet dem? Dem betyder i stort sett samma sak som de där.

Vad är ett Interrogativt pronomen?

"Interrogativa" eller "frågande pronomen" är ord man använder när man frågar eller kommunicerar att det finns en fråga. Ordet "interrogare" kommer från latinet och betyder "att fråga". "Direkt fråga" är en kommunikation som kräver ett svar. En direkt fråga följs alltid av ett frågetecken. Vad är dessa för ordklass? "Demonstrativa pronomen" är ord man använder istället för eller tillsammans med namnet på personer, djur, växter och saker, när man vill peka ut eller visa upp en speciell person eller sak. Orden är starkt betonade i motsats till personliga pronomen eller bestämd fristående artikel.

Vilka ord är talspråk?

TalspråkFormellt språkKommentar
våran/våratvår/vårt
domde/dem
mej/dej/sejmig/dig/sigsej = art i familjen torskfiskar
medansmedan
Hur vet man om det är de eller dem? De ska användas som subjekt. Subjekt syftar till de som utför handlingen. Dem ska användas som objekt. Objekt syftar till personerna som är föremål för handlingen.

Med hänsyn till detta, när använder man detta och denna?

Kort sagt: I Götaland är det vanligt att säga denna bilen och detta programmet, i Svealand och Norrland är det vanligt att säga den här bilen och det här programmet. Konstigare än så är det inte och i båda fallen har vi dubbel markering av bestämdhet. Vad betyder Sniskan på svenska?

Sniskan betyder "sniffa" på engelska.

Folk frågar också vad menas med en resurs?

En resurs är en källa eller tillgång från vilken en nytta produceras. Den kan vara antingen förnybar eller icke förnybar, men alla resurser är ändliga. Det innebär att om vi inte använder dem på ett klokt sätt kommer de så småningom att ta slut.
Det vanligaste exemplet på en resurs är vatten. Vi behöver vatten för nästan allt vi gör, från att dricka och laga mat till att rengöra och bevattna våra grödor. Om vi inte har tillräckligt med rent vatten blir vi snabbt sjuka och våra grödor dör.
Andra exempel på resurser är olja, kol, naturgas, timmer och mineraler. Vi använder dessa resurser för att producera energi, för att bygga hus och vägar och för att tillverka produkter som vi använder varje dag.
Precis som vatten är alla dessa resurser begränsade. Vi måste använda dem på ett klokt sätt, annars kommer de till slut att ta slut.

By Buiron Rouch

Vad menas med att man är PK? :: Hur är situationen i Ukraina?
Användbara länkar