Hem > V > Vilket Är Det Största Esport Spelet?

Vilket är det största Esport spelet?

League of Legends – Världens idag mest spelade dataspel och är av slaget MOBA. Inom e-sport är det ett lagspel och de allra skickligaste lagen kommer från Sydkorea. Det är till och med så att inget lag som kommer från något annat land än Sydkorea ännu har vunnit den största och viktigaste tävlingen.

Läs mer

Vilka spel är e-sport?

Populära spel inom e-sport är League of Legends, Dota 2, Counter-Strike: Global Offensive, Overwatch, Super Smash Bros. och Rocket League. Det arrangeras många olika turneringar som exempelvis League of Legends World Championship (Worlds), Dota 2 - The International (TI) och Intel Extreme Masters som arrangeras av ESL. Följaktligen, Är e-sport en riktig sport? Rent formellt är e-sporten idag inte en idrott i Sverige då e-sporten inte är representerad i riksidrottsförbundet (RF). SESF beslutade på årsstämman 2017 att arbeta för att e-sporten ska bli erkänd av RF 2019. Enligt RF:s stadgar är idrott "fysisk aktivitet som utförs för att må bra, ha roligt och prestera mera".

Vad menas med e-sport?

E-sport står för Electronic sports och är ett samlingsbegrepp för tävlingar inom datorspel och spel på konsol. Man kan också fråga hur stor är e sport? Esport har utvecklats till en mångmiljardindustri. Som exempel omsatte esport i stort en halv miljard dollar 2016. Nära 7 miljarder 2017 och förväntas nå en omsättning på 15 miljarder 2020.

Och därefter, hur mycket tjänar man på e sport?

CSGO

  • Taxerad inkomst: 20 110. Olof "olofmeister" Kajbjer.
  • Summa tillgångar: 8 525 000 kr. Freddy "Krimz" Johansson.
  • Taxerad inkomst: 523 000. Patrik "f0rest" Lindberg.
  • Summa tillgångar: 5 620 000 kr.
  • Summa tillgångar: 1 835 000 kr.
  • Taxerad inkomst: 0.
  • Summa tillgångar: 4 068 000 kr.
  • Summa tillgångar: 1 888 000 kr.
Därefter, när blev e sport en sport? E-sport hade sin start under 1980-talet då tävlingar och turneringar anordnades för olika arkadspel. Det var ingen stor rörelse då men sådde ett frö som sedan utvecklades under 1990- talet där nya spel utvecklades och det som anses vara den första rikta e-sports-tävlingen anordnades år 1997.

Är schack en sport?

Schack innebär inte en fysisk ansträngning och kan därför inte klassas som en idrott enligt idrottsrörelsens definition, det slog Sisu idrottsutbildarna fast och gav avslag till Sveriges schackförbunds medlemsansökan i helgen. Och en annan fråga, hur blir man esport spelare?

För att bli esportspelare måste du ha utmärkta spelkunskaper och reflexer samt förmåga att tänka strategiskt. Du måste kunna prestera bra under press och ha uthållighet för att spela under långa perioder. Du måste också vara en lagspelare och kunna arbeta bra tillsammans med andra.

Och därefter, vad är skillnaden mellan sport och idrott?

Det finns inget slutgiltigt svar på den här frågan eftersom den till stor del är subjektiv. Generellt sett hänvisar dock idrott vanligtvis till tävlande fysisk aktivitet som styrs av en uppsättning regler eller riktlinjer, medan friidrott vanligtvis hänvisar till tävlande fysisk aktivitet som inte styrs av några specifika regler eller riktlinjer.

By Kester

Vad är en etisk fråga? :: Vad innebär Esport?
Användbara länkar