Hem > V > Vad Kom Först Frågor?

Vad kom först frågor?

Vad kom först, hönan eller ägget?40 kluriga frågor om påsken

  • Vad kom först?
  • Hur länge ruvar hönan sina ägg innan de kläcks?
  • Hur kommer det sig att påskharen kommer med ägg?
  • Hur många kilo ägg äter finländare i året?
  • Varifrån härstammar det svenska ordet ”påsk”?
  • Vad betyder det hebreiska ordet pesach?

Läs mer

Vem vet mest frågor och svar?

Med boken i hand kan hela familjen tävla om den långt viktigare äran! Vem vet mest? innehåller cirka 500 frågor och svar från tv-programmet och är uppdelad i kapitel som motsvarar ett avsnitt. Utmana dig själv och dina vänner om vem som egentligen vet mest! Vem där frågesport? Det är temat för detta roliga musikquiz som passar alla tillfällen! En bit av låtarna spelas – det handlar då för deltagarna att lista ut vilket namn det är som finns i låten. Sedan följer roliga följdfrågor om artist men också om kända personer från då och nu som burit just det namnet!

Dessutom, vart är vi på väg eller var är vi på väg?

Minnesregel som hjälper dig på traven

Om en fråga kan besvaras med här eller där – då ska du använda var. Om du kan svara på frågan med hit eller dit – då är det vart som gäller.
Med hänsyn till detta, var eller vart tog den vägen? Således är var rätt ord. Beakta istället meningen "Vart ska du ta vägen?" som istället använder ordet vart. Ordet syftar på en förflyttning, eftersom personen uppenbarligen ska ta sig från en plats till en annan. Rimliga svar på en fråga som innehåller var är till exempel "på bordet", "hemma hos mig" eller "i Sverige".

Hur länge har På spåret sänts?

På spåret är ett svenskt årligen återkommande frågesport- och tågresebaserat underhållningsprogram i SVT om fredagskvällarna, introducerat den 5 september 1987. Man kan också fråga vart är vi på väg 2021? Komikerduon Dilan och Moa återvänder till burarna och likaså Farah Abadi, Johan Glans, Magdalena Forsberg och Claes Elfsberg, för att nämna ett urval! Här är deltagarna i På spåret 2021-2022: Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson. Hanna Hellquist och Ina Lundström.

Med tanke på detta, vart är vi på väg ystad?

På spåret tog sig till Ystad. Backåkras intendent Karin Erlandsson fick äran att ställa en fråga när SVT:s fredagsunderhållning På spåret tog sig till Ystad. Läs vidare – testa Digital Bas, 3 månader för 3 krDärefter ord. Hur går quiz till?

Frågeformuläret består av en rad frågor som testar dina kunskaper om ämnet. Frågorna är utformade för att bedöma din förståelse av materialet och för att se hur väl du kan tillämpa det. Det finns ingen tidsgräns för testet, men du måste besvara alla frågor för att bli godkänd.

Hur spelar man quiz?

Det finns inget universellt svar på den här frågan, eftersom det bästa sättet att spela frågesport varierar beroende på spelet och formatet. Några tips om hur man spelar frågesportspel på ett effektivt sätt är dock att studera ämnet i förväg, att snabbt kunna komma med rätt svar och att använda en strategi för att välja ut de mest värdefulla frågorna.

By Berners Fanelli

Vad kan man ställa för frågor om sig själv? :: Hur gör man ett bra musikquiz?
Användbara länkar