Hem > V > Vad Är Förkortning I Matte?

Vad är förkortning i matte?

Förkortning innebär att vi dividerar både täljaren och nämnaren med ett visst heltal, vilket gör att bråktalet skrivs i en enklare form. Dock måste vi komma ihåg att vi bara får dividera med sådana heltal som både täljaren som nämnaren är jämnt delbara med.

Läs mer

Hur förkortas förkortning?

Om du förkortar ´till exempel´ ska förkortningen skrivas t. ex. eller t ex och inte tex. I vissa fall skrivs punkten ut efter förkortningen. Var god och se förkortning? V.g. utläses var god, och v.g.v., som man kan se längst ner på sidor ibland, utläses var god vänd.

Därefter, vad menas med kp?

kp – nationell toppdomän för Nordkorea. KP – en svensk tidning, se Kamratposten. Kp-serien – de första skivorna på Knäppupp. kp – en äldre måttenhet för kraft, se kilopond. Därefter, vad betyder vs i fotboll? Versus, som förkortas vs, är latin. Det betyder 'mot'. Versus används framför allt i sportsammanhang.

Vad är ua?

Svar: U.a. står för utan anmärkning. Därefter, hur förkortar man mobilnummer? Telefonnummer förkortas Tfn/tfn (utan punkt). Mobilnummer förkortas Mobil/mobil.

Följaktligen, hur förkortar man tex?

Antingen skriver du t punkt ex punkt utan att använda mellanslag eller så skriver du t mellanslag ex mellanslag, utan punkter. Skriv inte såhär: tex. Hur förkortar man exempelvis?

Att förkorta "till exempel" kan göras på några olika sätt. De vanligaste förkortningarna är "t.ex." och "t.ex.".
"E.g." används för att presentera exempel på det som diskuteras. Det står för den latinska frasen "exempli gratia", som betyder "för exemplets skull".
"I.e." används för att inleda ett klargörande eller definierande uttalande. Det står för den latinska frasen "id est", som betyder "det är".

Vad är en brus?

Inom akustiken definieras buller som oönskat ljud. Buller finns överallt i vår miljö, både inomhus och utomhus. Det kan genereras av en mängd olika källor, inklusive men inte begränsat till transport, byggnation, tillverkning samt kommersiella byggnader och bostadshus. Bullerföroreningar kan ha negativa effekter på vår hälsa, bland annat hörselnedsättning, sömnstörningar, hjärt- och kärlsjukdomar och irritation.

By Gabi

Vad är hållbarhetsmålen? :: Vad ger redundans?
Användbara länkar