Hem > K > Kan Man Bli Hackad Av Att Trycka På En Länk?

Kan man bli hackad av att trycka på en länk?

Det finns exempel på skadlig programvara som laddas ner till datorn efter ett klick på en länk i webbläsaren, och registrerar det du skriver på din dator. Den skadliga programvaran märks inte för dig som användare. På så vis kommer bedragaren över exempelvis lösenord och kortuppgifter.

Läs mer

Kan man följa någon på Instagram -- utan att det syns?

Voilà – ingen har märkt något. För att det ska fungera måste du följa personen som du vill titta på. Tricket fungerar nämligen bara på de stories som visas på Instagrams startsida (tryck på det lilla huset längst ner till vänster). Du kan alltså inte söka upp någon du inte följer och titta hemligt. Och en annan fråga, vad menas med profilbesök på instagram? Profilbesök är antalet gånger din profil har visats och Klick på webbplats är antalet gånger personer har klickat på länken i din profil.

Kan man se vem som sökt mig på Facebook?

Nej, Facebook tillåter inte någon att spåra vilka som tittar på deras profil. Appar från tredje part har heller inte någon sådan funktion. Om du stöter på en applikation som påstår sig ha den funktionen bör du anmäla applikationen. Och därefter, kan man bli hackad av att öppna ett mail? E-postmeddelanden kan innehålla virus i form av bifogade filer eller länkar. Det finns flera olika former av virus som kan användas på olika sätt. De två vanligaste formerna som medarbetare på universitetet utsätts för är: Virus som krypterar (låser) filer du har tillgång till och förstör din dator.

Dessutom, varför får jag massa konstiga mail?

När man väl har börjat få skräpmejl, finns det ofta ingen ände. Det blir bara mer och mer. Det du kan göra är: Skaffa ett säkerhetsprogram som filtrerar bort skräpposten. Dessutom, kan man bli hackad genom att gå in på en hemsida? När du klickar på länken så kommer du till en hemsida som ser ut att vara från företaget/myndigheten där du ombeds att knappa in dina inloggningsuppgifter och logga in. I samma sekund som du har klickat på "Logga in" så har bedragarna både ditt användarnamn och lösenordet till det verkliga företagets hemsida.

Kan man se hur många gånger någon sett ens Instastory?

När du laddat upp en story kan du klicka på din profil i appen och sedan swipa uppåt. Då kommer det upp ett öga som visar hur många – och vilka – som har tittat på din story. Hur länge ligger Instagram nere?

Detta är en svår fråga att besvara eftersom den beror på många faktorer, bland annat orsaken till avbrottet och hur många användare som påverkas. Generellt sett kommer Instagram att vara igång igen inom några timmar om det ligger nere.

Därefter, kan man bli lurad på instagram?

Det finns några olika sätt som någon kan lura dig på Instagram. Ett sätt är om de skapar ett falskt konto och försöker få dig att skicka pengar eller varor till dem. Ett annat sätt är om de hackar sig in på ditt konto och lägger upp saker utan din tillåtelse. De kan också försöka få tillgång till din personliga information som din e-post eller ditt bankkonto. Om du någonsin är osäker på om ett konto är äkta eller inte kan du alltid kontrollera om de har ett verifierat märke.

By Ahders Kingson

Hur ser man om Facebook kontot är kapat? :: Hur knäcker hackare lösenord?
Användbara länkar