Hem > H > Hur Aktiverar Jag Mitt Bankid Igen?

Hur aktiverar jag mitt BankID igen?

När du ska komma igång med BankID för första gången ska du gå via din internetbank.

  1. Ladda ner BankID säkerhetsapp. Det gör du från App Store eller Google Play, beroende på vilken typ av mobiltelefon eller surfplatta du har.
  2. Logga in på din internetbank och beställ Mobilt BankID.
  3. Aktivera Mobilt BankID.

Läs mer

Följaktligen, kan man skaffa bankid utan att gå till banken?

BankID utan bank

Om du inte är kund hos någon av bankerna finns alternativet att skaffa ett ID-kort hos Skatteverket. Då får du nämligen ett BankID inbakat ifrån Telia på kortet.
Därefter, kan inte aktivera mobilt bankid? Aktivera ett BankID i telefonen eller surfplattan om du inte redan har ett. Öppna BankID-appen och gå till Inställningar. Aktivera fingeravtryck med menyvalet Touch ID för BankID (iPhone/iPad) eller Fingeravtryck för BankID (Android). Följ anvisningarna i BankID-appen.

Hur får man aktiveringskod till BankID Swedbank?

Skaffa och aktivera Mobilt BankID - så gör du

  1. Ladda ner BankID säkerhetsapp från App Store eller Google Play till din mobiltelefon.
  2. Logga in i internetbanken via webbläsaren.
  3. I menyn till vänster, tryck på Övriga tjänster.
  4. Tryck på Mobilt BankID.
  5. Under Mobilt BankID, följ instruktionerna och beställ eller förnya.
Man kan också fråga måste man skaffa nytt bankid när man byter telefon? Mobilt BankID går inte att flytta eller kopiera till en annan enhet. När du byter till en ny telefon eller surfplatta installerar du appen i din nya telefon och ansöker om mobilt BankID på internetbanken.

På motsvarande sätt, vad gör jag om mitt bankid är spärrat?

Ditt BankID kan spärras av flera orsaker. Det kan bland annat bero på att du slagit in fel kod för många gånger, eller på att gilltighetstiden gått ut. Kontakta banken som utfärdat ditt BankID för att beställa ett nytt. Kan man fixa BankID hemma? Du beställer Mobilt BankID via din Internetbank. I samband med din beställning behöver du också installera BankID säkerhetsapp om du inte redan har den installerad. Exakt hur du beställer ett Mobilt BankID skiljer sig litet åt mellan olika banker.

Med detta i åtanke, kan man ha bankid utan att ha internetbank?

Kan jag skaffa Mobilt BankID utan internetbank? För att beställa Mobilt BankID behöver du logga in på icabanken.se eller i appen. Du kan alltså inte ringa och beställa via oss på telefon. Därefter, måste man ha internetbank för att skaffa mobilt bankid?

Vanligtvis behöver du inte ha en internetbank för att få ett mobilt bankkonto. Vissa banker kan dock kräva att du öppnar ett internetbankskonto för att vara berättigad till ett mobilt bankkonto.

Varför kan jag inte installera BankID?

Det finns några skäl till varför du kanske inte kan installera BankID. Den vanligaste orsaken är att din dator inte uppfyller systemkraven för BankID. BankID kräver Windows 7 eller senare och .NET Framework 4.5.1 eller senare. Om du använder en äldre version av Windows eller .NET Framework måste du uppdatera ditt system innan du kan installera BankID. En annan anledning till att du kanske inte kan installera BankID är om du redan har en nyare version av BankID installerad. Om så är fallet måste du avinstallera den nyare versionen av BankID innan du kan installera den äldre versionen. Slutligen, om du installerar BankID från en cd-skiva kan du behöva köra installationsprogrammet i kompatibilitetsläge.

By Gorges Callicutt

Varför kan jag inte identifiera mig med BankID? :: Hur skriver man en URL?
Användbara länkar