Hem > H > Hur Fungerar En Kamera Fysik?

Hur fungerar en kamera fysik?

Kamerans princip är mycket enkel. En positiv lins får skapa en reell bild på filmen och en slutare och en bländare ser till att lagom mängd ljus når filmen. Bländaren är en öppning nära linsen som avskärmar en del av ljusstrålarna.

Läs mer

Därmed, hur fungerar en kamera med film?

En bild blir till genom att ljus faller in genom ett objektiv och projiceras längst bak i kamerahuset för att exponeras antingen på en film eller sensor beroende på om det är en analog eller digital kamera. Objektivet består oftast av flera olika optiska linser. Folk frågar också vad är skillnaden mellan digital och analog kamera? Den största tekniska skillnaden mellan analogt och digitalt är egentligen hur bilderna är uppbyggda. Som de flesta vet är en digital bild uppbyggd av pixlar. Pixlar betyder alltså att det minsta element som bilden är uppbyggd av är små fyrkanter. Den analoga bilden är i stället uppbyggd av linjer.

Därefter, hur fungerar den första kameran?

De första kamerorna

I en camera obscura släpps ljus in genom ett litet hål för att sedan lysa upp den mörka väggen mitt emot. Bilden som visas i ljuset på den mörka väggen är en upp- och nedvänd bild av den som skiner in genom det lilla hålet.
Därmed, hur använder man en analog kamera? Med en analog mätsökarkamera fokuserar du genom en sökare som du håller upp framför ögat, men du ser egentligen inte genom kamerans lins som hos en SLR-kamera. I stället är objektivets mekanik kopplad till sökaren, så att man på så vis kan se när motivet är i fokus.

Hur fungerar en kamera i mobilen?

Det innebär att processorn i mobilen analyserar motivet innan bilden tas och letar efter vad som ser ut att vara ansikten. Hittar den ansikten sätts fokus till det avståndet. Tanken är att de flesta människor tar bilder av andra människor, och då är det de som ska vara i fokus, inte blomkrukan i bakgrunden. Man kan också fråga vilka delar består kameran av? En kamera består av en ljustät kammare i vilken det i ena änden sitter ett objektiv eller motsvarande och i den andra något ljuskänsligt material. En bild projiceras på det ljuskänsliga materialet, och denna bild kan reproduceras till ett fotografi.

Med detta i åtanke, hur fungerar en systemkamera?

Systemkameran är som ett förstärkt öga. Bländaren kontrollerar ljusinsläppet istället för pupillen. Sensorn fångar bilden istället för synnerven. Och bildprocessorn tolkar bilden istället för hjärnans syncentrum. Hur sätter man i en filmrulle?

För att sätta in en filmrulle ska du först se till att filmfacket är tomt och att kameran är avstängd. Öppna sedan filmfacket genom att dra i låset i botten av kameran. Sätt sedan in filmen i facket och se till att spolen sitter på vänster sida. Stäng slutligen facket och sätt på kameran.

Är det något värde i gamla kameror?

De flesta gamla kameror är inte värda särskilt mycket, men det finns några få undantag. Tidiga Leica- och Polaroid-kameror kan vara värda tusentals dollar, och vissa antika kameror kan vara värda hundratals dollar. I allmänhet gäller att ju äldre kameran är, desto mer värdefull är den.

By Astrix Grinman

Hur kopplar man in IP-telefoni? :: Hur fungerar en dator för barn?
Användbara länkar