Hem > H > Hur Kopplar Man In Ip-Telefoni?

Hur kopplar man in IP-telefoni?

De flesta telefondosor för IP-telefoni har ett uttag för en sladd med RJ11-kontakt. Det allra lättaste sättet att koppling in IP-telefoni är att använda en en så kallad mellanpropp i det första telefonjacket. Mellanproppen gör det möjligt att ansluta en telefon i första jacket, och det finns med RJ11-kontakt i botten.

Läs mer

Vad är skillnaden mellan IP-telefoni och bredbandstelefoni?

IP-telefoni kallas ibland för VoIP (Voice over IP), bredbandstelefoni, eller rätt och slätt internettelefoni. Oavsett benämning handlar det om samma sak: att ringa och ta emot samtal via internet. IP-telefoni tillhör nämligen inte det fasta telefonnätet och kopplas inte via samma kopparledningar som vanliga samtal. Med hänsyn till detta, hur bra är ip-telefoni? Sammanfattningsvis kan man säga att IP-telefoni är en riktigt bra lösning både för privatpersoner och företag. I takt med att tekniken blir bättre får man också bättre kvalitet på sina samtal samtidigt som det är både billigare och flexiblare än vanlig traditionell telefoni via telefonnätet.

Hur fungerar telefoni via fiber?

Telefon via fiber innebär att du ringer och tar emot dina fasta samtal via ditt bredband, istället för Telias jack i väggen. Har du t.e.x. bara en trådlös telefon eller bordstelefon kopplar du telefonsladden till vår teleadapter istället för telefonjacket. Telefoniadaptern kopplas i sin tur till din fiberanslutning. Dessutom, finns det ström i telefonjacket? Vid ett inkommande samtal skickar telestationen ut en ringspänning på cirka 110 volt, 20 hertz (76 volt nominellt). Så länge som ingen telefonapparat har svarat, kommer ringspänningen fram till samtliga inkopplade telefonapparater som då ringer.

Dessutom, kan man använda vanlig telefon till bredbandstelefoni?

Bredbandstelefoni innebär att samtalen kopplas via bredbandet (istället för via telefonledningen). Du behöver en bredbandsuppkoppling via ett modem eller adapter, men inte en dator. Du kan normalt använda din vanliga telefon, ditt telefonnummer och flera av de vanligaste tilläggstjänsterna. Man kan också fråga vad är bredbandstelefoni? Internet + telefoni = bredbandstelefoni

Istället för att ringa över det traditionella telefonnätet använder du dig av ditt bredband för att ringa över internet, och därmed billigare, helt enkelt.

Vad för material behövs för att kunna ha riktiga telefoner kopplat via VoIP?

För att du över huvud taget ska kunna genomföra ett VoIP-telefonisamtal krävs det ett protokoll som kallas SIP (Session Initiation Protocol). SIP-protokollets uppgift är att skapa och hantera s.k. sessioner mellan VoIP-applikationer. Med hänsyn till detta, vad kostar ip-telefoni?

Kostnaderna för IP-telefoni varierar beroende på vilka funktioner du behöver. Ett grundläggande VoIP-system kan till exempel kosta mindre än 20 dollar per månad, medan ett mer sofistikerat system med funktioner som vidarekoppling och röstbrevlåda kan kosta 50 dollar eller mer per månad.

Vad kostar IP-telefoni Telia?

Telias kostnader för IP-telefonitjänster varierar beroende på vilka funktioner och tjänster som ingår. Ett baspaket med begränsade funktioner kan till exempel kosta så lite som 10 dollar per månad, medan ett mer omfattande paket med ytterligare funktioner kan kosta 30 dollar per månad.

By Vala

Hur blir kryptovaluta riktiga pengar? :: Hur fungerar en kamera fysik?
Användbara länkar