Hem > H > Hur Gör Man En Korrekt Källhänvisning?

Hur gör man en korrekt källhänvisning?

Källhänvisningen placeras direkt inom parentes efter de meningar där du med egna ord sammanfattat vad någon annan har skrivit, innan punkten (1). Alternativt kan man väva in källhänvisningen i själva texten och uppge årtal och sidnr direkt efter du nämner författaren (2).

Läs mer

Med tanke på detta, vad får du inte göra i en källhänvisning?

All information du behöver för att göra en källhänvisning finns på sidan där materialet presenteras. "Upphov: okänd" betyder att det inte finns någon information om vem som har tagit fotot, skrivit texten, komponerat melodin eller målat tavlan som du källhänvisar till. Hur Källhänvisar man till en hemsida? Om du vill hänvisa till en webbsida i allmänhet och inte till en specifik text eller ett specifikt dokument på webbsidan så anger du antingen webbadressen direkt i parentesen i texten eller som en fotnot på den sida i den löpande texten där den omnämns. Du behöver inte ha med referensen i referenslistan.

Vad ska refereras?

Generellt om att referera

  1. Det ska klart framgå vilket underlag du har för dina tolkningar och påståenden.
  2. Det ska klart framgå vad som är dina egna slutsatser och tankar och vad du har hämtat från andra.
  3. Det ska vara lätt att hitta tillbaka till källan för den som vill läsa mera eller kontrollera dina uppgifter.
Därmed, hur refererar man till ett stycke? När du vill hänvisa till en och samma källa för ett helt stycke så räcker det att ha med den en gång, och då gärna i början. Om stycket är väldigt långt kan du ange källan ytterligare någon gång mot slutet, så inte läsaren ska behöva leta efter referensen.

Vad är en källförteckningen?

Källförteckningen eller referenslistan placeras sist i dokumentet men före eventuella bilagor. Referenserna ska sorteras i alfabetisk följd. I referenserna skall det finnas tillräcklig information för att din läsare enkelt skall kunna hitta de dokument du har använt i ditt arbete. Följaktligen, hur gör man en litteraturförteckning? I litteraturlistan

I slutet av din uppsats ska du skriva en litteraturlista, som även brukar kallas litteraturförteckning, källförteckning eller bibliografi. I din lista ska du ta med alla källor du hänvisar till i din text och det ska vara lätt att hitta från texthänvisningen till den källa som du tar upp i listan.

Och därefter, hur gör man en referatmarkör?

Akademisk stil

  1. Strukturera texten tydligt.
  2. Fokusera på att skriva om ämnet, inte redogöra för egna åsikter eller tankar.
  3. Referera ofta i din text till de källor du använder som stöd för ditt resonemang.
  4. Skriva så enkelt att du själv förstår – om du inte förstår vad du skriver, så gör nog inte läsaren det heller.
Vad är Referatteknik?

Referensteknik är en term som används inom många olika områden, men den hänvisar vanligtvis till en standard eller ett riktmärke som andra saker kan mätas mot. I samband med informationsteknik kan referensteknik avse en viss hårdvaru- eller mjukvaruplattform som används som utgångspunkt för att testa eller utveckla nya produkter.

Med hänsyn till detta, vad är skillnad mellan referenslista och källförteckning?

En referenslista är en lista över källor som har använts i en uppsats eller ett forskningsarbete. En källförteckning är en förteckning över källor som författaren har använt, men som inte nödvändigtvis har citerats i uppsatsen.

By Cleodal

Hur Källhänvisar man till en bok i löpande text? :: Hur hittar jag krypteringsnyckel?
Användbara länkar