Hem > H > Hur Pratat Man Med Barn Om Krig?

Hur pratat man med barn om krig?

En del vill kanske inte tänka på krig eller hot om krig och undviker därför att prata om det. Det är därför viktigt att låta de frågor som kommer upp styra samtalet. Du som vuxen kan lyfta ämnet, men låt barnen eller eleverna styra samtalet. Låt inte din egen oro eller dina egna känslor och åsikter ta över i samtalen.

Läs mer

Med tanke på detta, hur kan man prata med barn?

Här kommer fyra tips på vägen.

  1. Visa att du har tid. Hur kul tycker vi själva det är att svara på frågor i förbifarten, ställda av någon som är på väg?
  2. Fundera över hur du bemöter barnen. Hur pratar vi egentligen om och med barnen?
  3. Försök förstå vad det innebär att vara barn.
  4. Skippa agendan – Visa genuint intresse.
Hur hjälpa Ukraina? Hur kan jag hjälpa människor från Ukraina?
  1. Skänk pengar. Ge pengar varje månad!
  2. Ge av din tid. Genom att engagera dig som volontär kan du hjälpa människor på flera sätt.
  3. Köp och skänk hos second hand. Vi har cirka 250 second hand-butiker runt om i Sverige.
  4. Stötta dina medmänniskor.
  5. Stå upp för den humanitära rätten.

Varför krig i Ukraina?

Ekonomiskt vanstyre, korruption och bristande demokrati har förblivit problem i Ukraina. Konflikten i öster fick också ekonomiska dimensioner när separatister började konfiskera privatägda storföretag och ukrainska staten blockerade godstrafik till utbrytarområdena. Därefter, vad säger man till barn om kriget? När ett barn säger något om kriget kan du tänka så här: Börja gärna med att fråga vad barnet har hört eller sett och följ sedan barnet i dess frågor. Det är bra att svara enkelt och konkret. Försök att visa att du förstått barnets fråga.

Med hänsyn till detta, hur förklarar man för barn om krig?

Förklara för barnet att det är skillnad på att vara rädd och bli förskräckt. Till exempel: "Den här nyheten gjorde att de vuxna blev rädda eftersom det sker så sällan och därför pratar vi mycket om det just nu. Det betyder inte att du behöver vara rädd". Förklara att de vuxna ser på. Hur får man ett lugnt barn? För att ett barn ska må bra och känna sig lugn behövs detta:

  1. Umgås minst en stund varje dag. Lek, gör saker tillsammans och prata.
  2. Ge tid och lyssna. Var nyfiken och intresserad.
  3. Bestäm inte allt åt barnet. Lyssna och låt hen vara delaktig och kunna påverka.
  4. Prata om det som går bra.

När är det vanligt att barn börjar prata?

Barn brukar säga sina första ord runt ettårsåldern, men det är mycket olika när barn börjar prata. Många barn har en period från cirka ett och halvt till två år års ålder då ordförrådet ökar snabbt. Flickor pratar i genomsnitt något tidigare än pojkar. Hur får jag mitt barn att berätta?

Det finns inget entydigt svar på den här frågan eftersom det varierar beroende på barnets ålder, utveckling och temperament. Några tips som kan vara till hjälp är dock följande:
-Skapa en säker och öppen miljö för kommunikation genom att visa att du är öppen för att höra vad barnet vill berätta för dig.
Uppmuntra ditt barn att prata med dig om allt som det har på hjärtat genom att ställa frågor och visa intresse för vad det har att säga.
Gör klart att du är tillgänglig för att prata när de behöver det och att du inte kommer att döma eller kritisera dem för något de berättar för dig.
Försäkra dem om att du älskar dem oavsett vad som händer och att du fortfarande kommer att finnas där för dem även om de gör misstag.

Följaktligen, vilken hjälporganisation är bäst ukraina?

Det finns inget slutgiltigt svar på denna fråga eftersom det beror på ett antal faktorer, bland annat Ukrainas specifika behov och hjälporganisationens prioriteringar. Några av de mest populära hjälporganisationerna som arbetar i Ukraina är International Rescue Committee, Oxfam och Mercy Corps.

By Hancock

Hur pratar man med någon som inte vill prata? :: Hur pratar man med små barn?
Användbara länkar