Hem > H > Hur Rädd Ska Man Vara För Krig?

Hur rädd ska man vara för krig?

Behöver jag vara rädd? Nej, du behöver inte vara rädd, men vi kan inte heller styra över våra känslor. Det är inte konstigt att känna sig rädd när skrämmande saker händer. Om du blir rädd av något du hör, ser eller läser så kan du alltid prata med en vuxen om det.

Läs mer

Är rädd för krig i Sverige?

– En del kan tycka att det som händer känns avlägset, overkligt och svårt att ta in. En del kan känna sig bedövade och avtrubbade medan andra kan känna stark oro, bli väldigt upptagna av dagsläget och läsa mycket nyheter. Man kan även reagera med viss oro men ändå tycka att livet ungefär är som vanligt. Kan Sverige hamna i krig? I befolkningen har en del börjat preppa och intresset för skyddsrum har ökat. Men just nu finns det inte någon överhängande risk för krig i Sverige. Regeringen har inte beordrat höjd beredskap, vilket den gör vid krigsfara.

Därmed, borde man oroa sig för krig?

Det händer så mycket otäcka saker och det är inte konstigt att du blir rädd, jag tror många kan känna igen sig i det. Både vuxna och barn. Vad jag brukar tänka när jag blir orolig är att Sverige faktiskt inte har varit i krig på flera hundra år och att risken att vi skulle hamna i krig nu är jätteliten. Hur hantera oro för krig? Tips för att hantera oro:

  1. Acceptera att du är orolig. Det är inte konstigt och det kan vara viktigt att erkänna för dig själv att oron finns där.
  2. Lägg ner telefonen eller stäng av tv:n.
  3. Återhämtning.
  4. Ha en vanlig vardag.
  5. Om din oro blir så stark att du har svårt att hantera den kan du behöva söka hjälp.

Följaktligen, vad ska man ha hemma om det blir krig?

Din beredskap för vatten, mat, hygien, skydd och värme

konserver, torr mat och kaffe, saft. Se till att ladda för matförråd som du klarar dig i upp till 7 dagar. Glöm heller inte dina personliga mediciner.
Och därefter, vad händer om sverige blir attackerat? Enligt Försvarsmakten kan det handla om värnplikt inom militären, civilplikt inom till exempel räddningstjänsten och allmän tjänsteplikt som bara gäller vid höjd beredskap.

Med tanke på detta, hur är läget i sverige krig?

Ska vi vara oroliga för krig? Den allvarliga säkerhetspolitiska situationen vi har befunnit oss i en längre tid har nu dessvärre förvärrats ytterligare. Just nu ser vi inga oroväckande rörelser längs våra gränser, men ett väpnat angrepp mot Sverige kan inte uteslutas. Följaktligen, borde man vara orolig för krig i sverige?

Det finns inget slutgiltigt svar på denna fråga, eftersom det beror på ett antal faktorer. Sverige har en lång historia av neutralitet och har inte varit inblandat i något krig på över 200 år. Den senaste tidens händelser som Rysslands annektering av Krim och inbördeskriget i Syrien har dock lett till ökade spänningar mellan stormakterna, och Sverige har hamnat mitt i dessa konflikter. Som en följd av detta är många svenskar oroliga för risken för krig, och regeringen har vidtagit åtgärder för att förbereda sig för en sådan eventualitet. Även om det är omöjligt att definitivt säga om det är troligt att ett krig kommer att komma till Sverige eller inte, är det definitivt något som landet förbereder sig för.

Kan Sverige försvara sig i krig?

Ja, Sverige kan försvara sig i krig. Det har en stark militär med välutbildade soldater. Dessutom har Sverige en stark ekonomi och är medlem i Nato, vilket ger Sverige ytterligare stöd.

By Jordain Schendel

Vem vet mest spel omdöme? :: Vilka ryska stridsvagnar i Ukraina?
Användbara länkar