Hem > V > Vad Kostar Annonsering På Tiktok?

Vad kostar annonsering på TikTok?

Startkostnaden för annonsering på TikTok är idag ca $10 per CPM. Alltså ca 100 kr per 1000 visningar. Annonsering på TikTok är alltså till en början ganska dyrt om man jämför med Google och Facebook. Men beroende på målgrupp, produkt och annons kan det ändå vara värt pengarna.

Läs mer

Med hänsyn till detta, kan man tjäna pengar på tiktok i sverige?

Genom videovisningar

Det första du kan göra för att tjäna pengar på TikTok är att ladda upp videor. Och om du har turen att en av dem blir viral kommer du att kunna tjäna pengar på den. Naturligtvis kommer det inte att bero på antalet följare du har, utan på visningarna av den videon.
Hur tjänar företaget TikTok pengar? Du tjänar pengar på tiktok genom att du är en influenser. Som influenser får du pengar genom att samarbeta med olika företag. De samarbetena kan se lite olika ut men handlar om att du visar upp deras produkter. Vill du bli en influenser på tiktok så är det första du ska göra att ladda ner Appen och registrera dig.

Hur annonserar man på TikTok?

Annonsering på TikTok

För att börja annonsera behöver du ett TikTok-företagskonto. Om du använt Ads Manager för Facebook och Instagram så kommer du känna igen miljön. Precis som där kan du ändra olika parametrar så att ditt budskap får den spridning du önskar.
Varför ska man annonsera på TikTok? Börja annonsera på Tiktok!

Med sitt immersiva videoformat i en effektiv kombination med ljud, har TikTok blivit en annonsplattform att räkna med. Här kan man nå ut till sin målgrupp på nya och spännande sätt samtidigt som man inte behöver lägga tiotusentals kronor på en videoproduktion.

Dessutom, varför marknadsföra på tiktok?

Att annonsera på TikTok påminner väldigt mycket om att använda Ads Manager för att annonsera på Facebook och Instagram. Likt Facebook Ads manager har TikTok's annonseringsplattform verktyg som automatiserar processen när det kommer till att skapa, leverera och optimera annonser. Hur mycket tjänar en Tiktokare? Charlie D'Amelio är den tiktokare som tjänar mest pengar. 2021 drog hon in 17,5 miljoner dollar, vilket motsvarar ungefär 170 miljoner kronor.

Folk frågar också hur mycket tjänar man på en tiktok?

Flera Tiktok-kreatörer har berättat att de endast tjänar ett par öre för varje tusen visningar som deras videor får, och det är inte helt transparent hur Tiktok bestämmer utbetalningarna. Hur många följare måste man ha för att tjäna pengar?

Det beror på hur mycket pengar du vill tjäna. Om du bara vill tjäna en liten summa pengar, kan du göra det med få följare. Men om du vill tjäna en större summa pengar, behöver du fler följare.

Man kan också fråga hur mycket pengar får man för visningar på youtube?

Det beror på hur många visningar du får och hur mycket annonsörer är villiga att betala för att visa sina annonser till dina tittare. Genomsnittligt sett tar YouTube en del av annonsintäkterna och delar ut resten till videons skapare.

By Iredale Bazar

Hur man vidarekopplar en iPhone? :: Hur laddar man batteriet på en bil?
Användbara länkar