Hem > V > Varför Barn Inte Ska Ha Tiktok?

Varför barn inte ska ha TikTok?

Falska avsändare. Precis som alla andra så använder sig offentliga personer av sociala medier för att nå ut till sina fans och följare. Bedragare kan skapa falska konton där de utgör sig för att vara en kändis och genom detta tar kontakt med ett barn eller tonåring i bedrägliga syften.

Läs mer

Får barn ha TikTok?

Vad är åldersgränsen för TikTok? För att kunna använda appen TikTok finns en åldersgräns på 13 år, men för alla under 18 år krävs också tillstånd för förälder eller vårdnadshavare. I december 2019 höjde TikTok åldersgränsen för att köpa "virtuella gåvor" från 13 år till 18 år. Hur gammal måste man vara för att ha TikTok? Den uppmärksammade appen TikTok blir allt mer populär. 9-12-åringar är den största användargruppen, trots att åldersgränsen egentligen är 13 år. Allt fler barn och unga använder den superpopulära appen TikTok.

Med detta i åtanke, vad är dåligt med tiktok?

Sociala medier som Tiktok ger barn och unga oändliga möjligheter till kontakter, kunskap och underhållning. Men det finns en baksida. Kränkande kommentarer och bilder kan postas, gillas och delas vidare, vilket leder till att kränkningar kan upplevas om och om igen. Måste man ha ett konto på TikTok? En lite unik grej med TikTok är också att du inte behöver registrera ett konto för att börja titta. Direkt när du laddat ned appen och kommer in får du videos serverade i ditt "För dig"-flöde. Under fliken "Följer" kan du, precis som du redan förstått, titta på videos enbart från konton du valt att följa.

Och därefter, hur påverkas barn av tiktok?

Handlar om integritet. – Jag skulle säga att de problematiska aspekterna med Tiktok är de samma som på alla digitala plattformar där barn är. Det handlar om integritet och säkerhet och man måste prata med barnen om det, säger hon. Jannike Tillå uppmanar föräldrar att generellt involvera sig i sina barns digitala liv. Hur övertalar man sina föräldrar att få TikTok? Efter det här behöver både du och ditt barn öppna Tiktok-appen och gå in på era profiler. Klicka på de tre prickarna uppe i högra hörnet för att komma till Inställningar. Skrolla ned till avsnittet Innehåll och aktivitet och klicka på Föräldrakontroll.

Och en annan fråga, varför blir man spärrad på tiktok?

Trakasserier och hot.

Dessa är de tre viktigaste skäl till varför TikTok kan stänga av ditt konto. Vi kan dock också hitta andra av de mest varierade i användarvillkoren för denna plattform, som vi kan komma åt från denna länk.
På motsvarande sätt, när kommer tiktok försvinna i sverige?

Det finns inget specifikt svar på den här frågan eftersom det är svårt att förutse framtiden för någon plattform för sociala medier. Det är dock värt att notera att TikTok har haft vissa utmaningar i Sverige nyligen. I december 2018 inledde den svenska regeringen en utredning om appen efter oro för att den skulle kunna användas för att sprida desinformation och manipulera den allmänna opinionen. Även om TikTok inte har förbjudits i Sverige har regeringen varnat användarna för riskerna med att använda appen. Det är möjligt att TikToks popularitet kan minska i Sverige om mer negativ publicitet uppstår eller om andra sociala medieplattformar blir mer populära.

Dessutom, kan man begränsa tiktok?

Ja, TikTok kan begränsas. TikTok kan t.ex. ställas in så att det bara är tillåtet att titta på videor under vissa tider på dygnet, eller så att det bara är tillåtet att titta på videor från vissa skapare.

By Ketchum Runyons

Kan man ringa till TikTok? :: Hur många barn använder TikTok?
Användbara länkar