Hem > I > I Vilken Världsdel Ligger Arabien?

I vilken världsdel ligger Arabien?

Saudiarabien, formellt Konungariket Saudiarabien, är en absolut monarki med sunnimuslimsk konstitution, belägen på Arabiska halvön i sydvästra Asien.

Läs mer

Hur kunde araberna bli ledande under 600 700 talen?

Profeten Muhammed samlade i början av 600-talet stammarna på den arabiska halvön. Under de följande hundra åren spreds sedan islam runt om i Mellanöstern, Nordafrika och till delar av Sydeuropa - i takt med att det arabiska riket expanderade. Man kan också fråga vad har araberna uppfunnit? Kombinationslås är en nästan tusen år gammal arabisk uppfinning. Men det dröjde flera hundra år innan idén nådde Centraleuropa. Det tidigaste kända namnet är Vexierlås eller vexierhänglås, senare användes benämningen kombinationslås med bokstavs- eller sifferkoder, kodlås.

Följaktligen, vad kännetecknade medeltiden i de muslimska länderna?

I den muslimska delen av världen blomstrade handel och hantverk. Många nya städer växte fram. Araberna tillverkade stora mängder silvermynt. Mynten gjorde det lättare för arabiska köpmän att handla varor och föra dem mellan Europa, Nordafrika och Asien. Vad kallas nordafrikaner? Fakta: Amazigherna. Amazigherna kallas ofta berber, men det är ett ord de själva sällan använder. Ordet är besläktat med franskans "barbare", barbar, och många ser det som nedsättande.

Vad handlade striderna i Nordafrika om?

Att få kontroll över den nordafrikanska kusten var strategiskt viktigt för båda de krigförande sidorna. Den krigförande part som behärskade kusten skulle även få kontroll över fartygstrafiken i Medelhavet. Härifrån skulle de allierade också lätt kunna anfalla de italienska öarna. Vad är huvudstaden i Afrika?

AbujaNigeria
Porto-NovoBenin
PraiaKap Verde
PretoriaSydafrika
RabatMarocko

Med tanke på detta, vad är typisk mat från mellanöstern?

Många av Mellanösterns mest kända rätter som t. ex. hummus, falafel och baba ganoush är helt vegetariska och även regionens kötträtter innehåller mycket grönsaker, vilket gör dem bra ur såväl hälso- som klimatsynpunkt. Med tanke på detta, vad äter araber till frukost?

Det finns inget slutgiltigt svar på denna fråga eftersom araberna kommer från många olika länder med sina egna unika kulturer och kök. Några populära frukosträtter i arabiska länder är dock Ful Medames (en maträtt gjord på favabönor), shakshouka (en maträtt gjord på ägg, tomater och paprika) och manaeesh (en typ av plattbröd).

Vad äter man i Mellanöstern?

Det finns inget entydigt svar på den här frågan, eftersom Mellanöstern är en stor och mångsidig region med många olika kulturer och kök. Några vanliga basvaror i Mellanösterns kök är dock ris, bröd, lamm, kyckling, fisk, grönsaker och frukt. Mellanösterns rätter innehåller ofta kryddor som spiskummin, kanel och gurkmeja och serveras ofta med yoghurt eller tahinisås.

By Burman

Vad händer om man inte har körjournal? :: Kan minnet vara?
Användbara länkar