Hem > V > Varför Blir Man Kär I Någon Annan?

Varför blir man kär i någon annan?

När det finns en stark igenkänning mellan två personer kan förälskelse uppstå, enligt psykologen Anette Utterbäck. Det kan handla om värderingar, personlighetsdrag eller mål. Och är båda personerna i harmoni med sig själva är också sannolikheten större att de faller för varandra. Mer om det i nästa punkt.

Läs mer

Och därefter, kan man vara kär i två personer samtidigt?

Ibland uppstår kärlek och attraktion till fler än en person – på samma gång. Men handlar det bara om förvirring, eller är det möjligt att känna lika starkt för två personer? Ja det är det, säger experterna. Hur vet man om man är kär i någon annan? Du kan känna dig pigg, modig och lycklig, eller lugn och nöjd. Du kan också känna dig blyg och nervös. Du kanske tänker så mycket på den eller dem som du är kär i att du får svårt att koncentrera dig eller tänka på annat. En del personer får svårt att äta eller sova när de är kära.

Kan man älska en person utan att vara kär?

Kärlek behöver inte handla om att man är kär i någon. Det kan också handla om att man gillar någon/något väldigt mycket. Till exempel kan man säga att man älskar mammas köttbullar. Det gör inte att man vill gifta sig med dom. Kan man bli kär på nytt i samma person? De kan komma i samma ordning, men det behöver de inte. Det finns inget som hindrar att du är förälskad i en, känner djup kärlek till någon annan och har lustkänslor för en tredje. Kan man bli förälskad i samma partner igen? Det är komplicerat, för det är styrt av vårt belöningssystem.

När två personer blir kära?

När det finns en stark igenkänning mellan två personer kan förälskelse uppstå, enligt psykologen Anette Utterbäck. Det kan handla om värderingar, personlighetsdrag eller mål. Och är båda personerna i harmoni med sig själva är också sannolikheten större att de faller för varandra. Kan alla människor bli kära? Visst dras du till människor – du blir bara inte kära i dem. I din närhet finns såväl nära vänner som andra betydelsefulla personer med egenskaper du uppskattar. Det kan vara deras intellekt, personligheter eller utseende. Egentligen vad som helst!

Med detta i åtanke, varför blir jag inte kär i honom?

Kanske kommer du småningom att göra slut med din pojkvän, till exempel för att du inte känner dig tillräckligt kär eller för att du vill vara singel. I så fall kan du ta hjälp av dina vänner eller av andra personer som du litar på och be om råd om hur du kan göra det. Vad ska man göra om man är kär i två personer?

Om du är kär i två personer kan det vara en svår situation att navigera. Du kan känna dig kluven mellan dem och inte veta vad du ska göra. Här är några saker att tänka på som kan hjälpa dig att fatta ett beslut:
1. Hur väl känner du båda personerna?
Har du en stark kontakt med båda personerna? Eller känns det som om du känner den ena personen bättre än den andra? Om du känner att du har en starkare kontakt med den ena personen kan det vara ett tecken på att du bör sträva efter en relation med den personen.
2. Vilka är dina långsiktiga mål?
Vill ni ha samma saker i livet? Om du inte är säker kan det vara bra att sätta dig ner och göra en lista över dina mål och vad du vill ha i ett förhållande. Detta kan hjälpa dig att se om dina mål är kompatibla med båda personerna.
3. Hur känner du dig när du är i närheten av varje person?
Känner du dig lycklig och nöjd? Eller känner du dig ängslig och stressad? Om du känner dig bättre när du är i närheten av en person kan det vara ett tecken på att den personen passar bättre ihop med dig.
4. Vad säger din magkänsla till dig?
Ibland är det bästa sättet att fatta ett beslut att följa din magkänsla. Om du har en känsla av att en person är det rätta valet för dig, lita på din instinkt och välj den personen.
Det kan vara svårt att fatta ett beslut när du är kär i två personer, men det är viktigt att ta hänsyn till dina känslor och vad du vill ha i ett förhållande. Om du tar dig tid att tänka på dina mål och hur du känner dig med varje person bör du kunna fatta ett beslut som är rätt för dig.

Följaktligen, vad heter det när man är kär i flera?

Polyamory är ett sätt att ha flera romantiska partners, med samtycke från alla inblandade parter.

By Eta Corneil

Hur vet jag att min bebis älskar mig? :: Vad ska man göra om man hatar sitt jobb?
Användbara länkar