Hem > H > Hur Vet Jag Att Min Bebis Älskar Mig?

Hur vet jag att min bebis älskar mig?

Barnet känner sig trygg när hen blir omhändertagen kroppsligt och känslomässigt. Det kan till exempel vara att få ny blöja, bli matad, få hjälp att somna eller bli tröstad. Barnet vågar knyta an när hen förstår att det går att få tröst och omsorg.

Läs mer

Med tanke på detta, vad händer om man inte får kärlek som barn?

Barn som inte har en kärleksfull fysisk kontakt med sina föräldrar utvecklar ett komplicerat förhållande till närhet som vuxna. Å ena sidan vill de ha massor av fysisk kontakt med sin partner, å andra sidan är de oförmögna att ge lika mycket tillbaka. Med detta i åtanke, när ens barn inte vill ha kontakt? Berätta hur man känner och att man gärna vill ha kontakt. För blir det hela tiden på samma sätt man försöker få kontakt, kommer det vuxna barnet känna ännu mer ovilja varje gång telefonen ringer. Man ska försöka tänka igenom vad man redan gjort, vad som inte fungerat, och om det finns något annat man kan försöka göra.

Dessutom, hur kommer din son eller dotter se ut?

En viss del av din DNA kommer från dina förfäder. Fysiska särdrag kan nämligen "hoppa över" en eller flera generationer. Ett barn kan alltså få ett utseende som till viss del präglas av mormors mor eller farfars far, även om föräldrarna själva inte har just det draget. Kan barn bli kära? Barn kan uppleva lika starka känslor som vuxna, bli lika förälskade och vara lika olyckligt kära. Det menar författaren Marie Oskarsson som skrivit bokserien Jack och kärleken som handlar om Jack som går i tvåan, om känslor, om att fråga chans och om att bli ihop.

Och en annan fråga, kan en bebis glömma sin mamma?

Barnet kan få svårigheter med att skapa relationer

-Spädbarn är därför förprogrammerade till att vilja vara i närheten av mamma. Studier visar att spädbarn som är få timmar och dagar gamla klarar av att känna igen mammas lukt, mammas röst och ansikte.
Folk frågar också hur vet jag om min bebis har ont i magen? Bebisen spänner kroppen bakåt eller drar benen upp mot magen. Ibland blir också bebisen röd i ansiktet. Bebisen har utspänd mage och pruttar mycket. Bebisen gnäller, gnyr eller gråter mer än vanligt.

Hur vet jag om mitt barn trivs på förskolan?

För att ett barn ska trivas i förskolan måste det kunna knyta an till minst en vuxen inom verksamheten, det är en förutsättning för att det ska kunna komma in i leken och utvecklas tillsammans med de andra barnen. Barn behöver vuxna som är med dem och upplever saker tillsammans med dem. Och en annan fråga, måste man älska sina barn?

Nej, du behöver inte älska dina barn, men det hjälper verkligen om du gör det. Barn som känner sig älskade och stödda av sina föräldrar har större chans att bli lyckliga och framgångsrika i livet. När föräldrar älskar sina barn är det troligare att de är lyhörda för deras behov och ger dem den stabilitet och trygghet de behöver för att trivas.

När man inte orkar med sina barn?

Det finns inte ett enda svar på den här frågan, eftersom varje förälder och varje barn är olika. Några tips om hur man hanterar svåra barn kan dock vara att förbli lugn, försöka förstå vad barnet känner, sätta tydliga gränser och söka hjälp från en professionell person om det behövs.

By Jandy

Vad är ovillkorlig kärlek? :: Varför blir man kär i någon annan?
Användbara länkar